VårStad-röstningen fortsätter fram till måndagen

VårStads tredje omgångs röstning förlängs till måndagen den 18 mars klockan 23. På söndag den 17 mars kan det uppstå långsamhet och problem med autentisering på röstningssidan mellan kl. 6 och 15.15. Staden hoppas på att så många som möjligt ska kunna rösta trots underhållsarbetet.
OmaStadi-flyer.
I VårStad kan alla Helsingfors invånare som fyllt 13 år rösta. Bild: Beatrice Bucht

VårStads röstningstid förlängs till måndagen den 18 mars kl. 23. Röstningstiden förklängs eftersom det kan förekomma långsamhet och problem med autentisering på röstningssidan på grund av underhållsarbeten i befolkningsinformationssystemet söndagen den 17 mars mellan kl. 6 och 15.15.

Under underhållsarbetet lyckas autentiseringen på omastadi.hel.fi-sidan nödvändigtvis inte. Om autentiseringen misslyckas, försök igen senare. Vi beklagar besväret och hoppas på att så många som möjligt kan rösta trotts underhållsavbrottet.

VårStad har blivit en etablerad praxis

Medborgarbudgetering har blivit en etablerad praxis i Helsingfors och uppmuntrar invånarna att delta och påverka.

Förslagen som röstas på kan ses på VårStads webbplats. Alla invånare i Helsingfors som är 13 år eller äldre har rösträtt i VårStad. Varje person kan rösta på fem favoritförslag bland de 698 förslag som staden fått av invånarna. Staden genomför de förslag som får flest röster.