Projekts fortgång

Planeringsarbetet för Helsingforsnejden år 2050 påbörjades år 2007 med en idétävling. De belönade tävlingsarbetena erbjöd nya lösningar med tanke på framtidens utmaningar, t.ex. klimatförändringen och åldrandet av populationen. Projektets faser:

 

1. Greater Helsinki Vision 2050 -tävlingen

Den internationella tävlingens belönade arbeten bidrog med nya förslag för markbruk, boende och planerandet av stadsstrukturen. Arbetena erbjöd även lösningar på framtidens utmaningar, t.ex. klimatförändringen och åldrandet av populationen.

 

2. Ideahaavi-seminariet

Seminariet som arrangerades i augusti 2008 samlade ihop skaparna av de belönade tävlingsarbetena, finska experter samt kommunernas beslutsfattare. Seminariet behandlade framtidens utmaningar genom workshopar. Bekanta dig med materialet med hjälp av följande linkar:

Beskrivning av seminariet

Seminarieprogrammet

Seminariedeltagarna

 

3. Helsingforsnejden 2050 - Idéhåv för medborgarna i samband med Megapolis 2023

27.9. 11.30-13.30 Gamla studenthuset, fakultetssalen (Mannerheimvägen 3)

Idéhåven för medborgarna är en workshop där bygdens invånare har möjlighet att generera kommentarer för visionsprocessen. Arbetet handleds av vice stadsdirektör för Helsingfors stad Hannu Penttilä, förskare Aleksi Neuvonen och arkitekt Tuomas Toivonen.

 

4. Helsingforsnejden 2050 -sidorna

?Sidorna som presenterar utmaningar för bygden ger kommuninvånarna möjlighet att påverka framtiden av sin egen livsmiljö genom att kommentera temaartiklarna. Kommuninvånarnas kommentarer samlas ihop till projektrapporten som överlämnas till kommunernas framtida beslutsfattare.


Påverka din omgivning

Utsläppskort? Vägtullar? Affärer på räls? Tunnel till Tallinn eller Stockholm? Skattelättnader till boendeområden med nollutsläpp? Självständig lokalförvaltning? Naturen till staden? Nu fattas besluten om Helsingforsregionens framtid. Det här är ditt tillfälle att påverka. Kommentera.

Tävlingen Greater Helsinki Vision 2050
Tävlingen Greater Helsinki Vision 2050 var en öppen internationell planeringstävling som utlystes 2006 för att utveckla Helsingforsregionen. Ur internationell synvinkel sett var den exceptionellt omfattande både i fråga om målsättning, planeringsområdets storlek och prissumman. Huvudpriset var 160.000 euro och sammanlagt utdelades priser för över en halv miljon euro.

Mest lästa

Sista kommentarer

Mest kommenterade