etusivu  |   osoitehaku  |   karttahaku
     
  Oikokatu 2. Snellmaninkatu 29. Siltavuorenpenger 6.  
  porras A  
  porras C  
 
HELSINGIN KAUPUNGINMUSEO
Helsinkiläisiä porrashuoneita 1800-luvulta ja 1900-luvun alkuvuosikymmeniltä
 
Kaupunginosa:
Kruununhaka
Sijaintitunnus:
1/131/11
Nimi:
Katuosoite:
Oikokatu 2. Snellmaninkatu 29. Siltavuorenpenger 6.
Käyttöönottovuosi:
1889
Pääsuunnittelija:
Arkkitehtitoimisto J. G. Rosenberg & J. Westerlund
Porrashuone:
A
Tyyppi:
pääporras
Tilarakenne:
Snellmanin kadulta tullaan suorakaiteen muotoiseen eteistilaan, jonka jälkeen porrashuone on poikittain. Porras on kaksivartinen suora porras, jonka kerrostasanteita on laajennettu molemmille sivuille 2. krs ylös päin.
Rakenteet:
Kantavat palkit, tasanteiden ja syöksyjen alapinnat segmenttiholvattu. HUOM! alakerrassa myös yksi pyöreä valurautapilari.
Kiinteä sisustus:
Eteisen seinät ja katto on rikkaasti jäsennelty ja koristeltu maalauksin. Seinät jaettu kehysten avulla kenttiin vihreän ja harmaan sävyillä, hillityt ornamentit säestävät kehyksiä. Katossa voimakas sininen holkkalista, keskellä koristemaalauskentät. Askelmat rihlattua kalkkikiveä. Kerros- ja lepotasanteet kuvioitua moniväristä sementtilaattaa.ja mosaiikkibetonilaattaa HUOM! Joka kerroksessa erilainen kuvio. Kerrostasanteiden laajennus on mosaiikkibetonia, samoin alatasanne. Eteisen lattia kuvioitua mosaiikkibetonia. Koristeellinen valurautakaide, käsijohde puuta. Hissi on asuntovyöhykkeellä, kuilun etuseinä teräsverkkoa. Malli Kone 1932. Ikkunat ja ovet vanhat. Ikkunaremontti (=ikkunoiden vaihto) juuri alkamassa. Uudet ikkunat Sydänpuu Oy. Opaalilasipallot taivutetun varren päässä, jaepatterit.
Tilan säilyneisyys:
Hyvin säilynyt komea porras!
Arvotus:
rakennustaiteellinen arvo historiallinen arvo autenttisuusarvo harvinaisuusarvo
Luokka:
1-luokka: arkkitehtonisesti ja historiallisesti merkittävä, hyvin säilynyt kokonaistaideteos