etusivu  |   osoitehaku  |   karttahaku
 
HELSINGIN KAUPUNGINMUSEO
Helsinkiläisiä porrashuoneita 1800-luvulta ja 1900-luvun alkuvuosikymmeniltä
 
 
Helsingin kaupunginmuseo on inventoinut kantakaupungin asuinkerrostalojen porrashuoneita. Inventoinnin tavoitteena on tutkia ja jakaa tietoa kaupunkimme vanhimmista ja arvokkaimmista asuinkerrostaloista. 1800-luvun asuinkerrostalojen inventointiosuus valmistui vuoden 2009 lopussa. Työ jatkui 1900-luvun kahden ensimmäisen vuosikymmenen porrashuoneiden inventoinnilla 2010.
Tämä sivusto sisältää Helsingin kantakaupungin 1800-luvun ja muutamien Kruununhaan1900-luvun alun asuinkerrostalojen porrashuoneiden inventoinnin korkeimpaan, 1-luokkaan arvotetut porrashuoneet. Sivustossa on mukana myös 1900-luvun kahden ensimmäisen vuosikymmenen hienoimmat porrashuoneet Kampin ja Punavuoren asuinkerrostaloissa.
Porrashuoneet arvotettiin inventoinnissa historiallisen, rakennustaiteellisen, autenttisuuden ja harvinaisuusarvon perusteella kolmeen luokkaan, joista ensimmäisen luokan kohteet avautuvat kaikkien nähtäville tässä verkkoinventoinnissa.
Porraskortissa ilmenee rakennuksen perustietojen, kuten katuosoitteen, käyttöönottovuoden, suunnittelijan ja sijaintitunnuksen lisäksi tietoja porrashuoneen rakenteista, koristelusta, kiinteästä sisustuksesta ja säilyneisyydestä.
Inventointityö: Arkkitehtitoimisto Schulman Oy, arkkitehdit Sari Schulman, Johanna Luhtala, Markus Manninen ja Annina Vainio.
Valokuvat: Arkkitehtitoimisto Schulman Oy, Helsingin kaupunginmuseo 2010.
Internet-sivusto: Tmi Hilla Tarjanne.