Vuosaaren lukio palaa lähiopetukseen 3.5.2021 alkaen

Tiedote opiskelijoille ja huoltajille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi, että lukiot palaavat lähiopetukseen 3.5.2021 alkaen.

Lukioiden kaikki opiskelijat palaavat koululle lähiopetukseen. Aakkosjakoon perustuva vuoroviikkosysteemi päättyy 2.5. ja samalla päättyy ns. hybridiopetus. Opetus tapahtuu jatkossa lähiopetuksen ehdoilla ja normaalisti lukujärjestysten mukaisesti.

Opiskelijat eivät itse valitse etä – tai lähiopetusta, vaan ovat velvoitettuja tulemaan normaaliin tapaan lähiopetukseen. Etäopetuksessa saavat rehtorin luvalla jatkaa vain riskiryhmään kuuluvat opiskelijat sekä ne opiskelijat, joiden riskiryhmään kuuluvat huoltajat ovat vielä rokottamatta.

Kaikkia koulun opetus- ja muita tiloja pyritään käyttämään siten, että turvavälit pystytään mahdollisuuksien mukaan säilyttämään Epidemiologisen toiminnan antamien ohjeiden mukaisesti.

Koululla on noudatettava turvallisuusohjeita - vahva suositus maskin käyttöön

Kaikkien koululla olevien tulee noudattaa tarkasti tuttuja turvakäytänteitä: käsidesin käyttö, turvavälit, yskiminen hihaan jne. Maskin käyttöä koululla kaikissa sisätiloissa suositellaan vahvasti.

Koulun tiloihin ei saa tulla oireisena (nuha, kuume, kurkkukipu, pääsärky, vatsakipu jne). Koronatesteihin tulee hakeutua erittäin matalalla kynnyksellä lieväoireisenakin.

Lähiopetuksen onnistuminen edellyttää edelleen opiskelijoilta tiukkaa sitoutumista annettuihin ohjeisiin. Toivon, että huoltajat kannustavat tähän ja kehottavat nuoriaan mm. maskien käyttöön.

Toivon, että meillä kaikilla on yhteinen tahtotila saattaa lukuvuosi turvallisesti maaliin. Toivon, että kaikki antavat panoksensa siihen, että haastavan koronatalven jälkeen turvaamme opiskelua ja mukavaa yhdessäoloa koululla ennen alkavaa kesälomaa.


Terveisin

Marko Paju

rehtori, Vuosaaren lukio

p. 040 334 1306