Ota Photoshop käyttöösi

Adoben ohjelmat haltuun!

Adobe CC

Helsingin kaupungin lukiolaisilla on mahdollisuus käyttää Adoben luovien alojen ammattitason ohjelmistoja. Tämä on huikea etu! Esimerkiksi Photoshop yksistään on jo hurjan arvokas normaalihintaisena. Lisenssiin on oikeus edu.hel.fi -tunnusten omaavilla opiskelijoilla ja opettajilla.

Adobe CC : https://creativecloud.adobe.com/

Aloita näin:

1. lataa Creative Cloud

https://creativecloud.adobe.com/apps/download/creative-cloud

2. Ohjelman ladattuasi kirjoita avautuvaan sisäänkirjautumiskenttään koulun sähköpostiosoitteesi (@edu.hel.fi) lyhyessä muodossa ja paina enteriä. Älä siis luo uutta tiliä, koska lisenssi on sidottu olemassa olevaan edu.hel.fi -tiliisi. Prosessi ohjaa sinut eteenpäin koulun organisaatiosivulle, johon sinun tulee kirjautua sisään omilla edu.hel.fi -tunnuksillasi.

3.Tämän jälkeen Creative Cloudin pitäisi tunnistaa sinut, ja tässä hallintaohjelmassa (application manager) näet kaikki tarjolla olevat Adobe-perheen ohjelmat. Niiden esittelyjen yhteydessä on latauspainikkeet, joita klikkaamalla aloitat varsinaisten ohjelmien lataamisen koneellesi. Nappuloissa pitäisi lukea “lataa”. Jos niissä lukee "osta", et ole vielä tunnistautunut Adoben järjestelmään lisenssin omaavana henkilönä. Jatkossa Creative cloudia käytetään ohjelmien lataamiseen, päivittämiseen tai poistamiseen koneeltasi. Kun lataat ohjelmaa (esim. Photoshop), kannattaa se ladata englanninkielisenä, koska kaikki tutorialit ovat englanninkielisiä. Opettelu on helpompaa yhdellä kielellä.

Voit muuttaa oletussasennuskieltä turkoosista pallurasta oikealta ylhäältä; oletusarvot > sovellukset > oletus asennuskieli.

Tunnetuimpia Adoben ohjelmia ovat:

Photoshop - kuvakäsittely
Illustrator - vektorigrafiikka
Premiere Pro - videoeditointi
Lightroom - valokuvien hallinta ja muokkaus
InDesign - taitto eli graafinen suunnittelu
Rush - kevyempi videoeditori

.. ja monia muitakin on tarjolla.

Tartu huimaan tilaisuuteen!
(lisätietoja ja apua kuvataiteen opettajalta sekä digitiimiltä)