Suoraan sisältöön

Vuosaaren lukion musiikkipainotus

Luovuus, vuorovaikutus ja teknologia!

Musiikki on ilmiö, joka läpäisee kaikkia elämänalueita. Lukion omat musiikin kurssit ja pitkä teatteriperinne sekä Vuosaaren alueen musiikki- ja teatterialan toimijoiden tiivis yhteistyö luovat hyvät edellytykset lukion musiikkipainotukselle.

Vuosaaren lukiossa on mahdollisuus opiskella musiikkia monipuolisesti ja laaja-alaisesti yli ainerajojen. Yhteistyökumppaneiden, kuten Vuotalon, upeat puitteet ovat käytössämme erilaisia projekteja varten. Muun muassa teatteriesitykset ja kevätkonsertit järjestetään Vuotalon salissa. Koulussa toimii erilaisia soitto- ja lauluyhtyeitä. Koulun edustusyhtye Vuolu All Stars keikkailee aktiivisesti koulun ulkopuolellakin erilaisissa tapahtumissa.

Vuosaaren lukion painotuskurssit

Musiikin tuotannon perusteet

Musiikin tuotannon perusteissa tutustutaan musiikin tuotantotapoihin ja -menetelmiin teknologisin apuvälinein musiikin eri genreissä. Tietotekniset laitteet, kuten tabletit, tietokoneet sekä syntetisaattorit, ovat keskeisiä työkaluja. Opiskelija oppii tunnistamaan musiikin tuotannolle keskeisiä tyylipiirteitä ja soundeja sekä tuottamaan niitä.

Opiskelijatyö: Säv.Sov. Veikko Peräkylä  Feels So Good (deep house)


Biisinteko-workshop

Biisinteko-workshopissa tarkoituksena on kehittää omaa luovaa musiikillista ilmaisua ja säveltäjyyttä. Musiikin luomisessa ja tallentamisessa hyödynnetään musiikkiteknologiaa. Kurssilla tehdään yhteistyötä äidinkielen- ja kielten kurssien kanssa.

Opiskelijatyö: Säv.San Venla Seppä - Hold On

Musiikinopettaja Tomi Hämäläinen opastamassa opiskelijoita musiikin tuotannon kurssilla.Jos olet kiinnostunut musiikin tekemisestä, luomisesta ja esittämisestä sekä uusien teknologioiden käytöstä, tule Vuosaaren lukioon! 
06.04.2020 11:58