Suoraan sisältöön

Opiskelu

Vuosaaren lukiossa opiskelija voi painottaa yksilöllisellä opinto-ohjelmallaan haluamiaan aineita. Syventäviä ja soveltavia kursseja on tarjolla runsaasti kaikissa oppiaineissa. 

Koulussa on käytössä jaksojärjestelmä, jossa on viisi jaksoa. Jokainen jakso päättyy seitsemän päivän arviointiviikkoon. Opiskelijan arviointi tehdään opintojaksoittain. Opiskelija näkee omat arvosanansa ja lukujärjestyksensä Wilma-kouluhallintojärjestelmästä, johon myös alle 18 -vuotiaan huoltaja saa käyttäjätunnuksen.

Opiskelijoilla on mahdollisuus käyttää Microsoftin Office-ohjelmistoja omilla kotikoneillaan (esim. Powerpoint, Excel ja Word). Ohjelmistojen lataaminen tapahtuu https://www.office.com/  -sivuston kautta. Opiskelija kirjautuu sivustolle omilla edu.hel.fi-tunnuksillaan. Kirjautumisen jälkeen ohjelmistot voi asentaa valikon "Asenna Office" kautta.

Opiskelijalla on myös mahdollisuus suorittaa kursseja Helsingin kaupungin verkkolukiossa sekä lukukauden aikana että kesäkursseina. Lisätietoja verkkolukion tarjonnasta verkkolukion internetsivuilta.

Lukiodiplomit

Vuosaaren lukiossa voi suorittaa valtakunnallisen lukiodiplomin kuvataiteesta, puheviestinnästä, musiikista tai liikunnasta.

Opiskelija piirtää luokassa


Katso videot lukion opetussuunnitelmauudistuksesta02.12.2022 12:24