Suoraan sisältöön

Teknologialinja ja musiikkilinja


Teknologialinja

Teknologia-alalla tarvitaan monipuolisia osaajia yhä enemmän. Teknologiapainotus myös mahdollistaa opintokokonaisuudet yli oppiainerajojen, mikä tukee ilmiöpohjaista oppimista. 

Teknologiakursseilla opiskelija pääsee omasta lähtötasostaan riippuen joko hitaammassa, tai nopeammassa tahdissa tutustumaan eri aihepiireihin. Vuosaaren lukiossa opiskelijat ovat rakennelleet robotiikkaa, oppineet ohjelmointikielen alkeita ja luomaan toiminnallisia verkkosivuja. Tekoälyä ja etiikkaa on pohdittu yhdistetyllä teknologian ja psykologian kurssilla. Ohjelmistohallinnan kursseilla ovat opiskelijat harjoitelleet erilaisten ohjelmistojen käyttöä. Laserleikkausta, 3D printtausta, 3D videomappingia ja Pepper-robotin ohjelmointia. Lisää teknologiakursseja on kehitteillä ja opiskelijat pääsevät myös toteuttamaan omia projektejaan eri aiheissa. Lue lisää teknologialinjasta.

Musiikkilinja

Vuosaaren lukion musiikkilinja alkaa syksyllä 2022 omalla opiskelijamäärällä. Koulun omat musiikin kurssit, musiikkiteknologia ja -tuonnon opinnot, bändi- sekä kuorotoiminta ja Vuosaaren alueen musiikki- ja teatterialan toimijoiden tiivis yhteistyö mahdollistavat lukiossa monipuolisen musiikin opiskelun. Musiikkilinjalla on vahvaa verkostoyhteistyötä alueen musiikkiopistojen kanssa.

Elokuussa 2021 aloitimme toiminnan uudessa Vuosaaren lukiossa, johon valmistui musiikkilinjaa tukevat tilat: hyvin varusteltu iso musiikkiluokka, bändiluokka, äänitysstudio, musiikin pienharjoitustilat sekä iso näyttämö, joka soveltuu koulun musiikki-, tanssi-, ja teatteriesityksille. Uudessa lukiossa on esiintymislava myös ulos, josta voidaan esimerkiksi nauhoittaa koko musiikkiesitys suoraan koulun äänitysstudioon. Samalla koulun ulkoseinään voidaan projisoida vaikkapa videotaidetta. Lue lisää musiikkilinjasta.

13.01.2022 21:55