Hoppa till innehållet

Småbarnspedagogik

Daghemmet Fanny har tre barngrupper:
Blåbär (0-2år), Lingon (2-3år) och Hallon (3-6år)

Personalen består av 3 lärare inom småbarnspedagogik, en socionom och 3 barnskötare inom småbarnspedagogik. Daghemmet har en administrativ föreståndare som även ansvarar för Daghemmet Fredriksberg, Åshöjdens förskola, Daghemmet Sesam och Sesams förskola. Köket och städningen sköts av Palvelukeskus. På Fanny har vi ett tillredningskök då daghemmet har kvällsvård för de barn som har rätt till skiftesvård.

Daghemmet Fanny är öppet från 7:00 — 17:30 och vid behov kan daghemmet öppna 6:15 samt ha skiftesvård till kl.22.

Vi har en egen gård med utrymme för lek och aktivitet. Vi utnyttjar även närliggande lekparker. Eftersom daghemmet är beläget vid Centralparken har vi möjlighet att göra promenader och utflykter i skogen. På hösten och våren försöker vi vara minst en dag i veckan i skogen. På vintern skrinnar vi. Vi strävar till att utnyttja närområdet för olika utfärder och besöker olika konserter och gör teaterbesök.

På Fanny vill vi skapa en glad, trygg, lugn och positiv miljö att växa upp i. Vi vill att barnet ska få möjlighet att utvecklas enligt egna förutsättningar och förmåga. I vårt arbete betonar vi det svenska språket och vill vara goda språkliga förebilder samtidigt som barnen genom spel, lek och samtal blir starkare i sitt språk. På Fanny betonar vi starkt samarbetet mellan personalen och familjen. Vi följer stadens plan för småbarnspedagogik och gör upp daghemmets verksamhetsplan utgåenden från den, stadens mål samt den egna gruppens önskemål och behov.
19.02.2021 09:49