Suoraan sisältöön

Perhepäivähoito Itäkeskus-Marjaniemi-Myllypuro

Päiväkodinjohtaja Ida Mäkinen
Puh. 040 334 3842
ida.makinen@hel.fi

Perhepäivähoito Itäkeskus-Marjaniemi-Myllypuron alueella on sekä omassa kodissaan työskenteleviä perhepäivähoitajia että kolmiperhepäivähoitajia. Ryhmäperhepäiväkodeissa on pysyvien päivähoitopaikkojen lisäksi varahoitopaikkoja.

Perhepäivähoitoalueen ryhmäperhepäiväkodit:

  • Puolukka sijaitsee kerrostalon alakerrassa , lähellä Marjaniemen siirtolapuutarhaa. Lähiympäristössä on sekä ulkoleikkeihin että kulttuurin pariin houkuttelevia paikkoja.
  • Nekku sijaitsee päiväkoti Myllymetsän alakerrassa ja lähiympäristössä on hyvät mahdollisuudet metsäretkiin, sekä yhteistyöhön mm. leikkipuiston ja kirjaston kanssa.
  • Pikku-Mylly sijaitsee kerrostalon alakerrassa ja ryhmä hyödyntää toiminnassaan mm. lähialueen pallokenttiä, metsiä ja leikkipuistoja.

Toiminta-ajatus
Itäkeskuksen perhepäivähoito tarjoaa lapsen yksilölliset tarpeet huomioivaa ja varhaiskasvatuksen tavoitteisiin perustuvaa hoitoa, kasvatusta ja opetusta. Pienessä, turvallisessa ja kiireettömässä kodinomaisessa ympäristössä kukin lapsi voi toimia ja kehittyä omana ainutlaatuisena itsenään ja ryhmän jäsenenä. Lapsi saa osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen yhdessä hoitajan kanssa arjesta iloiten ja juhlapyhärytmiä noudattaen. Leikkiminen on suuressa roolissa lapsen arkipäivässä.

Perhepäivähoidon ammattitaitoinen ja kehityskykyinen henkilökunta perustaa työskentelynsä myönteisyyteen, ymmärrykseen ja yhteistyöhön. Tavoitteena on vahvalla itsetunnolla varustettu, vuorovaikutustaitoinen, suvaitseva, luontoa rakastava ja kunnioittava lapsi.

Toimintasuunnitelma (pdf)
09.06.2020 14:03