Suoraan sisältöön

Varhaiskasvatus ja esiopetus - Viikinki

Varhaiskasvatusyksikkö Viikingissä on noin 126,  1-6-vuotiasta lasta.Viikigissä annetaan varhaiskasvatusta ja esiopetusta. Viikingin päätalossa on seitsemän ryhmää, joista kahdessa annetaan esiopetusta. Sivutoimipiste Keltanoissa toimii kaksi 1-5-vuotiaiden ryhmää, ryhmät sijaitsevat kerrostalon alakerrassa.

Viikinki sijaitsee Itä-helsingissä Vartioharjun pientaloalueella ja Keltanot Itäkeskuksen läheisyydessä, erinomaisten kulkuyhteyksien varrella. Vaihteleva luonto, meri ja metsiköt ovat päiväkodin läheisyydessä, kuten myös historiallinen Linnavuori sekä viehättävä Puotilankylän kartanoalue.

Toiminta

Jokaisella ryhmällä on käytössään oma kotiryhmätila, eteistila ja pienryhmätiloja toiminnan porrastamiseen ja leikkitilojen hyödyntämiseen. Tiloissa voi pelata ja toimia luovasti, mutta niissä on myös mahdollisuus rauhalliseen oleiluun. Hyödynnämme päiväkodin tiloja siten, että ne tukevat ja mahdollistavat lasten keskinäisen toiminnan ja houkuttelevat leikkimään ja oppimaan yhdessä. Lapsilla on mahdollisuus ja vaihtoehtoja monipuoliseen tekemiseen.

Retkeilemme liikkuen ja leikkien Vartiokylänlahden ympäristössä ja lähiluonnossa. Tutustumme lasten asuinympäristöön. Ryhmät hyödyntävät Helsingin monipuolisen oppimisympäristön kulttuuri- ja liikuntamahdollisuuksia.

Toimimme pääsääntöisesti pedagogisissa pienryhmissä. Toiminnassa huomioidaan lapsen varhaiskasvatussuunnitelmasta nousseet  yksilölliset tavoitteet ja toiveet.

Yksikön toimintasuunnitelma (pdf)

Esiopetus

Viikingissä on kaksi esiopetusryhmää, joista toisessa on englannin kielen kielirikasteista esiopetusta. Esiopetusaika on klo.9-13. Lisäksi on mahdollisuus esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen. Esiopetuksessa toimintaa toteutetaan vertaisryhmänä erilaisissa ryhmissä.
07.12.2020 09:02