Suoraan sisältöön

Varhaiskasvatus ja esiopetus - Torpparinmäki

Toimintamme tavoitteena on tehdä avointa yhteistyötä perheiden kanssa lapsen parhaaksi. Haluamme luoda positiivisen, rauhallisen ja turvallisen ilmapiirin, jossa meillä on mahdollisuus huomioida lapsen yksilöllisyys ja persoonallisuus ryhmän jäsenenä. Suunnitelmallisen varhaiskasvatuksen kautta haluamme antaa lapsille elämyksiä ja monenlaisia kokemuksia, sekä rakentaa osallistavan oppimisympäristön, jossa lapsella on mahdollisuus toteuttaa omia ideoita.

Kaudella 2020-2021 päiväkoti Torpparinmäessä toimii kolme ryhmää:

Puput, 1-4-vuotiaat
Oravat, 4-5-vuotiaat
Kauriit, esiopetus

Torpparinmäen ryhmien lisäksi KoTo:ssa toimii kolme päiväkoti Kotitorpan ryhmää: Mestaritontut (esiopetus), Kotitontut (3-5-vuotiaat) sekä Tallitontut (1-4-vuotiaat)

Toiminta perustuu yhdessä suunniteltuun pienryhmätoimintaan ja lapsen osallisuuden vahvistamiseen. Keskeisessä roolissa on luonto-, metsä ja ulkotoiminta. Päiväkodin lähiympäristön monipuolista luontoa hyödynnetään toiminnassa kaikkina vuodenaikoina. Retkeilemme luonnossa, leikimme, tutkimme ja havainnoimme luontoa eri vuodenaikoina.

Yksikön toimintasuunnitelma (pdf)

KoTo väistötiloissa toimii kaksi esiopetusryhmää. Ryhmissä on esioppilaita sekä Torpparinmäen että Kotitorpan päiväkodeista. Esiopetusaika on 4 tuntia päivässä, klo 9-13. Esiopetuksessa tehdään, kokeillaan ja opitaan leikin sekä ilon kautta. Ryhmät retkeilevät paljon lähiympäristössä sekä Helsingissä.22.01.2021 11:24