Suoraan sisältöön

Varhaiskasvatus ja esiopetus - Susanna

Hertta-Susannan toimintasuunnitelma (pdf)

Esiopetus

puh. 09 310 42603 

Esiopetus toimii Pasilan peruskoulun yhteydessä osoitteessa Maistraatintori 3.    

Maksuton esiopetus klo 9.00-13.00, (Varhaiskasvatus klo 6.15-9.00 ja 13.00-17.30).   

Toimintamme tukee lapsen oppimispolkua varhaiskasvatuksesta perusopetukseen saakka. Teemme yhteistyötä alkuluokkien kanssa. Suunnittelemme ja toteutamme esiopetuksen toimintaa kaikki yhdessä.   

Lapsi on mukana vaikuttamassa toimintaan, hänen mielenkiinnonkohteet ja näkemykset otetaan huomioon opetuksen järjestämisessä ja toimintaympäristössä. Lapsi saa vankan perustan oppimiselle hauskan ja lasta kunnioittavan toiminnan kautta.  

Huoltajien mielipiteet ja osallisuus kuuluvat arkeemme.  

Huoltajien ajatuksia esikoulustamme; 

 ”Susannan eskarissa on lämmin ja positiivinen ilmapiiri. Erityisesti tykkään siitä, että eskarissa harjoitellaan empatiataitoja ja tunteiden hallintaa. Upeaa on myös se, että jokainen lapsi otetaan vastaan aamuisin ja hyvästellään iltapäivisin halauksien ja ystävällisten sanojen kanssa. ” 

”Täällä on lämmin ja energinen fiilis!”

”Lämmin ja sydämellinen paikka lapselle.”

”Koulun ja esiopetuksen yhteistyö on arvostettava asia ja toimii hyvin.”

"On suuri ilo tuoda oma lapsonen eskariin, kun hänet otetaan vastaan ilolla ja lempeydellä. Kaikessa teidän toiminnassa näkyy arvostava kohtaaminen ja olette aidosti läsnä, niin lapsille kuin meille vanhemmillekin. 

On helppo ottaa asioita puheeksi, kun voi luottaa siihen, että asia otetaan aina tosissaan ja siihen tartutaan heti. 

Tietoisuustaitojen harjoittelu (pom-hetket) tuntuu aivan mielettömän tärkeältä asialta, ja sydämessäni läikähtää kun ajattelen sitä, että lapsellani on mahdollista oppia tällaisia asioita jo eskarilaisena. 

 Kiitos. Teette hienoa työtä."  03.12.2020 11:48