Suoraan sisältöön

Kerhotoiminta

Suomenlinnan päiväkodin alaisuudessa toimii ulkotoiminnan kerho, Suomenlinnan Saarikerho, johon ovat tervetulleita kaikki kotihoidossa olevat niin Suomenlinnassa kuin mantereellakin asuvat 2-5-vuotiaat lapset. Kerhossa on enintään 13 lasta ja sitä ohjaa kaksi ohjaajaa. Kerhon toimintakausi noudattaa koulujen toiminta- ja loma-aikoja.
Kerhotoiminta on alle 60 tuntia kuukaudessa kestävää maksutonta toimintaa. Kerhoon osallistuminen ei vaikuta kotihoidontukeen.


Kerhon toimintapäivät ovat keskiviikko, torstai ja perjantai, klo 9.00 - 12.00
Kerho toimii ulkona luonnossa, Suomenlinnan monipuolisessa ympäristössä. Kerhossa ulkoilemme pääsääntöisesti säällä kuin säällä. Kovien myrsky- tai pakkassäiden aikana voimme kuitenkin käyttää päiväkoti Suomenlinnan piha- ja sisätiloja sekä Suomenlinnan kirjastoa, johon meillä on aina pääsy niin halutessamme. Poikkeustilanteissa ilmoitamme mahdollisen poikkeavan kerhopaikan tekstiviestillä.


Kerhossa lapsella on mahdollisuus leikkiä, ajatella, tutkia, ihmetellä ja harjoitella toimimista muiden lasten kanssa. Toiminnan pääpaino on leikillä, liikunnalla ja yhdessä toimimisella. Samalla voimme herättää lapsen kiinnostuksen luontoon ja sen ilmiöihin vuodenaikojen ja erilaisten teemojen ja lasten mielenkiinnon mukaan.
Ensimmäisinä kerhokertoina toivomme vanhempien olevan lasten mukana tutustumassa kerhotoimintaan, jotta paikka ja ohjaajat tulevat tutuksi sekä lapselle että vanhemmille.
Kerho alkaa Kauppatorilta, Suomenlinnan lautan lähtöpaikalta, josta ohjaajat tuovat lapset Suomenlinnaan ja kerho myös päättyy Kauppatorille, kun ohjaajat palauttavat lapset Suomenlinnasta. Suomenlinnassa asuvat lapset luonnollisesti liittyvät seuraan Suomenlinnan päässä lautan lähtöportilla.


Kerhoon lapsi tarvitsee säähän sopivat varusteet, nimellä varustetun repun, jossa tärkeät retkivarusteet:
o Oma istuinalusta
o Pienet eväät! 
o Sadevaatteet tarvittaessa
o Syömähanskat kylmällä säällä
o Varavaatteita (ainakin hanskat ja sukat, varahousut/varavaippa)
Tiedotamme vanhempia tarvittaessa sähköpostitse kerhon ohjelmasta ja lähetämme ajoittain kerhokirjeitä. Voit myös seurata meitä facebookista: Suomenlinnan Saarikerho

Kerhoon haetaan sähköisellä hakemuksella.
05.04.2018 12:31
hsl-logo Reittiopas.fi

: