Suoraan sisältöön

Ulkotoiminta-kerho

Ulkotoimintakerho toimii maanantaista torstaihin.
Aamupäiväkerho Ketut (2-3v.) kokoontuu klo 9-11.
Iltapäiväkerho Kotkat (3-5v.) kokoontuu klo 12.30-15.30.
Lähtö ja paluu on päiväkoti Särjen pihalla, ellei toisin mainita.

Toiminta-ajatus:
Toiminta tapahtuu ulkona. Kerhotoiminta tarjoaa lapselle omassa lähiympäristössään loistavan oppimisympäristön. Liikunnalla on pääpaino, unohtamatta laulamista, taiteentekemistä ja kirjasto -, teatteri- ja museokäyntejä.  Kerhotoiminta on suunnitelmallista, laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta. Kerhotoiminta sisältää sekä vapaata että ohjattua toimintaa. Lapsen osallisuus toiminnassa näkyy mm. häntä koskevissa päätöksissä (esim. lasten omat toiveet huomioon leikeissä).
 
Tavoitteet:
Ulkotoiminnan tavoitteena on hyvinvoiva, leikkivä, luonnossa liikkuva ja iloinen lapsi. Havainnoimme luontoa ja opimme viihtymään ulkona eri vuodenaikoina. Leikkitaidot ja ystävyyssuhteiden luominen vahvistuu kerhossa. Lapsi saa onnistuneita kokemuksia ryhmässään ja oppii arvostamaan ympäristöään. 
Toiminta on suunnitelmallista ja siitä vastaavat lastentarhanopettaja ja lastenhoitaja.

Kaikki toiminta tapahtuu ulkona, vuoden jokaisena päivänä. Ulkotoimintakerhossa lapsi tarvitsee asianmukaiset varusteet niin kaatosateille, kesähelteille kuin talvipakkasillekin sekä omat pienet eväät omaan vedenpitävään reppuun.


Kerhotoiminta noudattaa Helsingin kaupungin peruskoulujen loma-aikoja, jolloin kerho on kiinni. Kerho on suljettuna myös arkipyhinä. Toiminta on perheille maksutonta.

Päivähoidossa oleva lapsi voi jäädä ns. hoidonkeskeytykselle (vähintään 4 kk, enintään 2 vuotta), jolloin hän voi osallistua maksuttomaan kerhotoimintaan. Hoidonkeskeytyksen jälkeen lapsella on oikeus palata omaan päivähoitopaikkaan.

Tietoa kerhostaJAA
12.06.2019 12:28