Suoraan sisältöön

Varhaiskasvatus ja esiopetus - Rööperi

Päiväkodissa toimii tällä toimintakaudella 8 lapsiryhmää (0-7v.) ja työntekijöitä on noin 20.

Lasten kanssa toimitaan pienryhmissä. Pienryhmät auttavat lasta elämään päiväkodin arkea ja toimintaa. Lapsen valmiuden mukaan laajennetaan tutusta pienryhmästä ja aikuisesta ryhmän toisiin aikuisiin ja erilaisiin pienryhmiin.  Näin voidaan suunnitella lapsen kehitystä ja kasvua tukevaa toimintaa ja lapsi saa mahdollisuuden toimia vertaisryhmässä.

Toimintaa rakennetaan erilaisten painopisteiden ja teemojen  ympärille jotka nousevat lasten kiinnostusten ja mielenkiinnon kohteista sekä varhaiskasvatussuunnitelmista.

Rööperin toimintakulttuurissa on hyvekasvatus ja MiniVerso toiminta. Lisäksi olemme mukana Ilo kasvaa liikkuen ohjelmassa.

Toiminnan suunnittelua ja toteutusta ohjaavat varhaiskasvatuksen asiakirjat Helsingin varhaiskasvatussuunitelma (pdf) ja yksikön toimintasuunnitelma (pdf).

Esiopetus

Päiväkodissa toimii yksi esiopetusryhmä.

Esiopetusaika on 8:30-12:30.

Esiopetusryhmällä on käytössään päiväkodin neljännessä kerroksessa ryhmätilojen lisäksi neuvotteluhuone ja koulun liikuntasali. Ulkoilukäytössä ovat päiväkodin ja koulun piha-alue, lähialueiden puistot, urheilukentät sekä vaihtuvat metsäympäristöt.

Esiopetuksen oppimisympäristönä toimii koko Helsinki moninaisuudessa, niin asuinalue, kulttuurikohteet kuin luontoalueet.26.01.2021 14:12