Suoraan sisältöön

Päiväkoti Pensseli

Taavetinkuja 11
00300 Helsinki
PL 30916, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 26822
Toimipiste kartalla

Päiväkoti Pensseli


Vy Kangaspelto-Pensseli

Päiväkodinjohtaja Sini Pitkänen, 09 310 26822

sini.pitkanen@hel.fi

Varajohtaja Tuisku Laukka, 09 310 27627

tuisku.laukka@hel.fi

 

Päiväkodin puhelinnumerot:

09 310 29459: Oranssit

09 310 28810: Keltaset

pk.pensseli@hel.fi

 

Pieni ja viihtyisä päiväkotimme sijaitsee keskellä Pikku Huopalahtea merenlahdelle avautuvassa puistomaisessa maisemassa. Laajat ja moninaiset ulkoilualueet mahdollistavat sekä tukevat lasten kasvua, kehitystä ja vahvistavat lasten luontosuhdetta. Lähialueelta löytyvät useat leikkipuistot, urheilukentät, lähimetsää, kävelyreitit sekä merenrantaa. 

Yhteisöllisyys ja osallisuus ovat yksikkömme keskeisiä painopisteitä. Pidämme merkittävänä, että varhaiskasvatusyhteisössämme jokainen on osallinen toiminnassamme. Yhteisölliseen ja osallisuutta tehostavaan toimintakulttuuriin kuuluu leikki, jota kehittämällä saamme näkyväksi lasten kiinnostuksen kohteet. Leikki kehittää ryhmän vuorovaikutusta ja koheesiota.

Monipuolinen taidekasvatus on merkittävä osa Pensselin toimintaa. Kannustamme kokeilemaan erilaisia taiteen ja ilmaisun muotoja. Keräämme myös luonnosta lapsia kiinnostavaa materiaalia.

Retkeily on osa yksikkömme toimintasuunnitelmaa. Näin laajennamme oppimisympäristöä, syvennämme oppimissisältöjä ja tarjoamme erilaisia oppimisen kokemuksia Pensselin lapsille. Retkeillessä tutustumme myös Helsingin laajaan kulttuuritarjontaan. Vierailemme lähikirjastossa, josta lapset saavat itse valita, mistä päiväkodin kirjavalikoima koostuu.

Pensselissä avarramme kulttuurien moninaisuutta oppimisympäristön aktiivisella elävöittämisellä sekä erilaisin tapahtumin. Kielitietoisuus näkyy lapsissamme arjen perustoimissa. Toiminnassamme näkyy myös osallistava yhteistyö perheiden kanssa.

Päiväkoti Pensselin toimintaan voi myös tutustua Instagram-tililtämme: pkpensseli

Tervetuloa! Välkommen! Welcome! Teretulemast! Soo dhawow! Bienvenue! Hosgeldin! Dobro pozalovat! 'ahlan wa-sahlan! Dobrodosao!26.10.2021 15:00