Suoraan sisältöön

Varhaiskasvatus ja esiopetus - Meri

Päiväkoti Meri aloitti toiminnan tammikuussa 2020. Päiväkoti Meressä on 15 ryhmää; kolme esiopetusryhmää, neljä alle 3-vuotiaden ryhmää, viisi 3-5 vuotiaiden ryhmää, kaksi ulkotoimintaryhmää sekä integroitu erityisryhmä. Samassa rakennuksessa toimii Vattuniemen Ala-aste.

Varhaiskasvatuksen toteutumisesta vastaa ryhmissä varhaiskasvatuksen opettajat yhdessä varhaiskasvatuksen lastenhoitajien sekä muiden moniammatilliseen tiimiin kuuluvien henkilöiden kanssa. Toimimme pienryhmissä, lasten iän ja kehityksen huomioon ottaen.

Ryhmien toiminnan suunnittelua ohjaa perheiden kanssa käydyt lapsen varhaiskasvatuskeskustelut ja lapsien yksilölliset tarpeet sekä varhaiskasvatusyksikön vuosittain tekemä toimintasuunnitelma.

Varhaiskasvatuksen aikuiset tuovat ryhmän arkeen kiireettömyyden, läsnäolon, kokemuksen ja omat persoonansa. Lopputuloksena syntyy lämminhenkinen ja turvallinen kasvuympäristö, jossa lapsilla on oikeus olla itsensä kaikkine tunteineen, aikuisten määrittäessä rajat ja antaen turvaa. Varhaiskasvatus on parhaimmillaan saumatonta yhteistyötä meidän ja perheenne välillä.

Jokainen hetki on mahdollisuus pedagogiikalle.

Yksikön toimintasuunnitelma (pdf)

Tervetuloa Vy Mereen

Esiopetus

Varhaiskasvatus yksikössämme on keväällä 2020 esiopetusryhmiä 3. Kulku esiopetusryhmiin  3. kerrokseen tapahtuu E-rapun kautta sisäpihalta.

Tervetuloa Mereen esiopetukseen
22.04.2021 09:08