Suoraan sisältöön

Varhaiskasvatus - Masto

äivähoidon aloitus

Päivähoidon aloitus on yleensä jännittävä uuden alku ja suuri askel niin vanhemmille kuin lapsellekin. Näin ollen aloitus pyritään tekemään mahdollisimman pehmeäksi kaikille osapuolille.

Helsingissä päivähoitopaikkaa haetaan sähköisesti ja päiväkodin johtajat käsittelevät hakemukset. Kun perhe saa päätöksen päivähoitopaikasta sähköiseen asiointikansioonsa, ottavat he yhteyttä päiväkotiin ja heidän kanssaan sovitaan aika tutustumisjaksolle ja aloituskeskustelulle, jossa käydään läpi lapsen ja perheen taustaa aloituskeskustelulomakkeen pohjalta, sekä päivähoitoon liittyviä asioita. Tutustumisjaksolla tarkoitetaan jaksoa ennen päivähoidon varsinaista alkamista. Tällöin lapsi ja vanhemmat tutustuvat yhdessä päiväkodin arkeen, henkilökuntaan ja muihin lapsiin. Tutustumisjaksolla lapsi ei vielä ole yksin päiväkodissa ja jakson kesto riippuu lapsen iästä ja tarpeista. Kesto määritellään yhdessä päiväkotihenkilökunnan ja vanhempien kanssa.

Lapsiryhmät muodostetaan kulloinkin talossa olevien lasten lukumäärän ja tarpeiden mukaisesti kolmeen eri ryhmään, Merisimpukoihin, Meridelffiineihin ja pienempien Meritähtien ryhmään. Meritähdet toimivat omassa erillisessä huoneistossaan päätalon välittömässä läheisyydessä ja kaikki ryhmät tekevät tiivistä yhteistyötä keskenään. Kaikkien ryhmien toiminta järjestetään pienryhmätoiminnan periaatteella.


Toimintaympäristönämme on oman päiväkotimme lisäksi koko Katajanokan alue puistoineen ja merenrantoineen sekä retkikohteet ympäri Helsinkiä, joihin meillä on helppo pääsy joko kävellen tai julkista liikennettä hyödyntäen. Lisäksi voimme käyttää Katajanokan liikuntahallia viikoittaisiin liikuntatuokioihin.

Toimintasuunnitelma 2019-2020
11.12.2019 14:31