Suoraan sisältöön

Varhaiskasvatus ja esiopetus - Maria

Toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä lasten kanssa. Koko päiväkodin yhteiset projektit, tapahtumat ja juhlat ovat merkittävä osa Marian arkea. Ystävyys, ilo ja leikki luovat perustan päivällemme. Kokoryhmätoiminnan ohella lapset toimivat päivän aikana pedagogisin perustein muodostetuissa pienryhmissä. Toimintaa ohjaa valtakunnallinen varhaiskasvatussuunnitelma, Helsingin varhaiskasvatussuunnitelma ja yksikön oma toimintasuunnitelma. Toiminnasta tiedotamme huoltajia viikkokirjein.

Maria sijaitsee kerrostalon alakerrassa kahdessa kerroksessa.
Ryhmätilojen lisäksi käytössä on sali. Ulkoilu tapahtuu pienellä suojaisella sisäpihalla, mutta myös lähialueen leikkipuistoja hyödynnetään paljon. Näemme, että koko kaupunki on osa oppimisympäristöä ja teemme säännöllisesti retkiä eri kohteisiin.

Marian henkilökunta ja lapsiryhmät

Henkilökuntaan kuuluu neljä varhaiskasvatuksen opettajaa, varhaiskasvatuksen erityisopettaja, kuusi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa ja päiväkotiapulainen. Ruokapalvelusta vastaa Palvelukeskus Helsinki ja päiväkodin keittiössä on oma keittäjä.

Mariassa toimii neljä lapsiryhmää:

  • Lemminkäiset
  • Joukahaiset
  • viskari-Väinämöiset
  • esiopetusryhmä Väinämöiset.

Marian ryhmä Pakari toimii omakotitalossa keskellä Helsinkiä. Pakari on pieni ja kodinomainen päiväkoti Kalevankadun ja Lönnrotinkadun välisellä rauhallisella sisäpihalla.

Pakarissa on tällä hetkellä 25 1-5 -vuotiasta lasta. Henkilökuntaan kuuluu kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa.

Ruokapalvelusta ja siisteydestä huolehtii Palvelukeskus Helsingin palveluvastaava.  

Yksikön toimintasuunnitelma (pdf)

Esiopetus

Päiväkoti Mariassa annetaan esiopetusta koulujen tominta-aikana klo 9-13.

Toimimme ryhmän tiloissa ja salissa. Ulkoilemme päiväkodin pihalla ja lähipuistoissa. Lisäksi teemme säännöllisesti retkiä luontoon ja eri kulttuurikohteisiin. Toiminnassa painottuu lasten osallisuus ja toiminnallisuus. Keskeistä on vuorovaikutus-taitojen harjoittelu ja ryhmänä toimiminen.19.11.2020 09:12