Suoraan sisältöön

Varhaiskasvatus

Päiväkoti Maarianmaa sijaitsee Viikinmäessä. Päiväkodin tilat on jaettu neljään kotipesään , jossa jokaisessa toimii kaksi kahden kasvattajan ryhmää. Jokaisessa ryhmässämme on työparina lastentarhanopettaja ja lastenhoitaja, lapsia on ryhmissä lasten iästä riippuen yleensä 8-14. Päiväkodissamme toimii myös leikkitoiminnan metsäkerho. Lapsiryhmillä on omien tilojen lisäksi käytössä yhteisiä jaettuja tiloja, mm. kotikeittiö, ateljee ja suuret eteistilat. Toimimme yhteisessä rakennuksessa koulun kanssa. Päiväkodin tilojen lisäksi käytämme mahdollisuuksien mukaan myös koulun tiloja, esim. liikuntasalia, kirjastoa, musiikki- ja veistoluokkia.

Maarianmaassa  on kaksi pihaa: yläpiha ja alapiha. Myös koulun piha on käytössämme, samoin Maarianmaan puisto. Ympärillä oleva luonto; metsä, kalliot ja joenvarsi ovat ryhmien viikottaisessa käytössä. Muutakin lähiympäristöä käytetään osana oppimisympäristöä, niin että osa toiminnasta toteutetaan ulkona.

Haluamme luoda lapselle hyvän päivän varhaiskasvatuksessa: aikuisen läsnäolo, turvallisuus, rajat, monipuolinen toiminta sekä lasten toiveiden huomioiminen muodotavat Maarianmaalaisten hyvän päivän. Dokumentoimme toimintaamme Instagram-tileille.

Toimintamme pohjautuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan ja yksikkömme toimintasuunnitelmaan.

Helsingin varhaiskasvatus suunnitelma (pdf)  

Toimintasuunnitelma 2018-2019
JAA
10.06.2019 12:27