Suoraan sisältöön

Leppis-keko kerho


Hietaniemenkatu 9, 2. krs, 00100 Helsinki
PL 10927, 00099 Helsingin kaupunki
Puh. 050 402 5883
Sähköposti pk.lapinlahti@hel.fi
Johtaja Minna Räisänen, puh. 09 3102 4622, 040 139 2891
Sähköposti minna.raisanen@hel.fi

Kerhopäivät:
Aamupäiväryhmä ti-pe klo 9-12
Iltapäiväryhmä ma-to klo 12.30-15.30
Kerhon toiminta-aika noudattaa koulujen kanssa samoja loma-aikoja eli kerhoa ei ole syys-, joulu- eikä talvilomalla. Kerhot päättyvät toukokuun lopussa ja aloittavat toiminnan elokuussa samalla viikolla kuin koulut alkavat.

Toiminta
Kerhotoiminnassa tavoitteena on tukea lapsen hyvinvointia sekä tasapainoista kasvua ja kehitystä esimerkiksi antamalla lapsille valmiuksia itsenäiseen toimintaan ja ryhmässä toimimiseen. Suunniteltua ja ohjattua toimintaa toteutetaan päivittäin. Päivittäiset toiminnan hetket sisältävät vaihtelevasti kädentaitoja, liikuntaa ja musiikkia satuja ja loruja unohtamatta. 
Leppis-keko kerhossa lapsen mielikuvitukseen pohjautuva leikki on tärkeässä asemassa. Leikkiä tuetaan ja lasta kuunnellaan.

Missä
Kerhot alkavat ulkoilulla vieressä olevassa puistossa, josta siirrytään turvallisesti kerhon omiin tiloihin, jotka ovat Lapinlahden päiväkodin tiloissa. Kerhossa on enintään 13 lasta. Toimintaa ohjaa kaksi varhaiskasvatukseen koulutettua työntekijää. Kerhossa syödään kotoa tuodut pikku eväät.


Mistä sana Leppis-keko on peräisin?
Kerhon nimi ennen nykyistä toimintaa oli Leppäkerttukerho. Kun toimintaan tuli mukaan koululaisten iltapäivähoito, piti nimeen jättää jotain vanhaa ja luoda samalla jotain uutta. Päädyttiin ratkaisuun, jossa Leppäkerttu-nimestä jäi osio Leppis ja nimen loppuosaan kehitettiin "kerholaiset" ja "koululaiset" alkutavuista KE ja KO. Nykyään koululaisten iltapäivähoitoa ei Kekossa enää ole, mutta nimi on säilynyt edelleen.
 JAA
10.06.2019 08:29