Suoraan sisältöön

Varhaiskasvatus ja esiopetus - Kaunokki

Päiväkoti Kaunokki sijaitsee Malminkartanossa samassa rakennuksessa Pihkapuiston ala-asteen ja leikkipuisto Kaunokin kanssa. Kaunokki kuuluu samaan varhaiskasvatusyksikköön pk Metsätähden kanssa.

Kunnioitamme ihmisten erilaisuutta ja huomioimme sen suhteessa lapsiin, huoltajiin sekä työkavereihin. Lasten positiivinen huomiointi ja vahvuuksien hyödyntäminen on osa jokapäiväistä toimintaamme.

Valtakunnallinen sekä Helsingin varhaiskasvatussuunnitelma ohjaavat toimintaamme ja toimintasuunnitelmastamme voit lukea lisää toimintamme painopisteistä.

Kaunokki-Metsätähti-toimintasuunnitelma (pdf)

Päiväkotimme on auki arkisin klo 6.15-17.15, tarvittaessa myös 17.30 saakka. Päivittäiset kohtaamiset ovat tärkeä osa huoltajien kanssa tehtävää yhteistyötä ja myös varahakijoista tulee aina ilmoittaa etukäteen. Toiminta suunnitellaan lasten läsnäolojen mukaan, minkä vuoksi toivomme että sovituista hoitoajoista pidetään kiinni.

Hyvin suunniteltu toiminta sekä toiminnan säännöllinen arviointi on lasten etu. Hyödynnämme työssämme myös yhteistyötahoja, kuten alueen kiertävää erityisopettajaa, suomi toisena kielenä -opettajaa sekä esiopetuksen kuraattoria ja psykologia.

Esiopetus

Lukuvuosi 2019-2020 alkaa 13.8.2020 ja päättyy 4.6.2021.

Kaunokin esiopetusta toteutetaan tiiviissä yhteistyössä samassa rakennuksessa sijaitsevan Pihkapuiston ala-asteen kanssa. Yhteistyö koulun kanssa sekä lasten tarpeista ja mielenkiinnonkohteista kumpuava toiminnan suunnittelu mahdollistavat eri oppimisen ja kehityksen alueiden kehittymisen ennen koulun aloitusta. Lapsille varmistetaan riittävästi haasteita ja harjoittelua, erehtymisiä ja onnistumisia esiopetusvuoden aikana.

Esiopetuksen opetussuunnitelma ohjaa toiminnan suunnittelua ja arviointia ja esiopetuksen toimintasuunnitelma tarkentaa toimintaa esiopetusryhmien tarpeista käsin.23.04.2021 10:42