Suoraan sisältöön

Varhaiskasvatus ja esiopetus - Karvikka

Vy Karvikka-Longinoja toimintasuunnitelma 2020-2021

Päiväkodissamme toimii neljä ryhmää. Pienemmät lapset temmeltävät Vaapukoissa. Isommat lapset jakautuvat Mansikoihin ja Kirsikoihin. Herukoissa uutta oppivat esikoululaiset.

Meillä toimitaan leikkien, kokeillen, liikkuen, laulaen ja taiteillen.

Eri-ikäisille lapsille tarjoamme ikätasoon sopivan oppimisympäristön. Päivittäisissä ulkoilussa huomioimme eri vuodenaikojen mahdollisuuden rikastuttaa toimintaamme. Hyödynnämme Helsingin moninaisuutta ja kulttuuritarjontaa kohteina museot, konsertit, kulttuurikeskukset ja liikuntapaikat. 

Aikuisen aktiivisella läsnäololla kannustamme lapsia pitkäkestoiseen leikkiin ja monipuoliseen liikuntaan.
Mahdollistamme  lasten välisten ystävyyssuhteiden rakentamisen ja niiden ylläpitämiseen. 
Haluamme antaa lapsille mahdollisuus vaikuttaa oman hyvän varhaiskasvatuspäivänsä rakentamiseen kyselemällä ja kuuntelemalla lasten aloitteita.

Dokumentoimme lasten päivää ja kasvua ja kehitämme toimintaamme lasten kasvun tueksi.

Esiopetus

Päiväkodissamme toimii yksi esiopetus ryhmä. Ryhmätilojen lisäksi on käytössä pienryhmätiloja ja liikuntasali. Sisätilojen lisäksi esiopetuksessa käytetään lähistön ulkotiloja sekä erilaisia retkikohteita.

Herukoissa painotetaan leikkiä, liikuntaa ja luontoa. Aikuisen tehtävänä on tuoda lasten leikkeihin ja toimintaan ideoita sekä elementtejä, joita lapset eivät itse osaisi välttämättä vielä vaatia tai hakea.

Jokaiseen esiopetuspäivään mahtuu niin liikkumista, leikkimistä, tutkimista kuin kokeilemistakin. Haluamme, että jokaiselle esikoululaisella on joka päivän päättyessä tunne: ”minä osaan”.07.01.2021 12:41