Suoraan sisältöön

Päiväkoti Kangaspelto

Kangaspellontie 6 a
00350 Helsinki
+358 9 310 26822
Lue lisää
Toimipiste kartalla

Päiväkoti KangaspeltoJohtaja Piia Saaristo

09 310 26822, piia.saaristo@hel.fi 

Varajohtaja Tuisku Laukka

09 310 27627, tuisku.laukka@hel.fi

 

Ryhmät ja niiden puhelinnumerot:


Satupuu: 09 310 26863

Majakkasaari: 09 310 26864

Ruusukuja: 09 310 26865

Puistotie: 09 310 26866
Päiväkotimme Kangaspelto on aloittanut toimintansa 7.1.2020. Päiväkoti sijaitsee Etelä-Haagassa Kangaspellon viheralueella, jonka läheltä löytyvät monipuoliset toimintaympäristöt, ulkoilumaastoja, metsää ja merenrantaa. Alueella on myös liuta leikkipuistoja, hyvät kirjastopalvelu sekä kirjastoauto, joka vierailee päiväkodissa kerran kuussa. Päiväkodiltamme on kätevät julkiset kulkuyhteydet moneen suuntaan, joka mahdollistaa oppimisympäristön laajenemisen koko Helsingin alueelle.


Varhaiskasvatuksessa hyödynnetään myös Helsingin laajaa kulttuuritarjontaa. Alueella on myös erityisen rikas ulkoliikuntakattaus eri vuodenaikoihin sopivaan liikuntaan. Etelä-Haagassa on urheilukentät, luistelukenttä, hiihtoladut sekä pulkkamäet lumisena vuodenaikana. Kangaspelto on uusi paviljonkirakennus, jolla on suuri sekä hyvin valaistu ja varusteltu piha-alue, puuterasseineen.


Ryhmätilojen lisäksi talossa on erillinen ruokailutila sekä liikuntasali, joka on ryhmien päivittäisessä käytössä. Talossamme toimii neljä varhaiskasvatusryhmää; Satupuu, Majakkasaari, Ruusukuja sekä Puistotie. Ryhmien nimien inspiraationa on toiminut suomalaisesta lastenkirjallisuudesta rakkaat paikat ja toiveemme on, että lapset kokevat paikan omakseen sekä tavoitteenamme on tuoda esiin lasten rikasta maailmaa ja heidän omaa kulttuuriaan.


Perustaessamme Kangaspeltoa olemme halunneet korostaa yhteisöllisyyttä heti toiminnan alettua, joten toimintakulttuuriimme kuuluu vahvasti yhteiset tapahtumat, kuten musiikkihetket sekä liikuntatempaukset. Päivittäistä toimintaamme ohjaa halu tarjota lapsille laadukasta varhaiskasvatusta laaja-alaista osaamisen ja monialaisten oppimiskokonaisuuksien keinoin. Toimintaamme voi tutustua myös Instagram-tilimme ”kangaspellonlapset” kautta.


https://www.instagram.com/kangaspellonlapset/?hl=fiPäiväkoti Kangaspellossa on seikkailumieltä

siellä myös opitaan suomen kieltä

Nyt me jo tiedetään synonyymit,

monikoksi muuttaen ryyni on ryynit

Loikataan kaksi ja pyöritään kolme,

onko se liikkaa vai matematiikkaa?

Aina ei tiedetä vastausta,

eloton vai elollinen porkkanasta.

Paljon on yhdessä nähty koettu,

jokaisella täällä on ystävä ja tuttu.

 

              Outi Virolainen


 

 
JAA
19.03.2020 10:22