Suoraan sisältöön

Varhaiskasvatus ja esiopetus - Herttua

Varhaiskasvatusalueemme erityispiirre on musakärrytoiminta. Musakärry on lapsiryhmille suunniteltu ksylofoneja ja rytmisoittimia sisältävä soitinkokoelma,jonka päiväkoti voi varata käyttöönsä.Musakärry mahdollistaa laadukkaiden soittimien käyttämisen kaikissa päiväkodeissa. Musakärryhankkeen tavoitteena on luoda lapsille yhteisöllisiä ja osallistavia musisointikokemuksia.

Päiväkoti Herttuassa huomioimme eri kieli- ja kulttuuriympäristöissä kasvavia lapsia tekemällä näkyväksi eri kielet, jotka kuuluvat sekä lasten että aikuisten arkeen. Herätämme kiinnostusta eri kieliin esimerkiksi kuuntelemassa erikielisiä lastenlauluja. Tavoitteenamme onkin tukea lasten kielellisiä taitoja ja valmiuksia. Tähän pyrimme muun muassa käyttämällä musiikkia oppimisen tukena.

Yksikön toimintasuunnitelma (pdf)

Esiopetus

Esiopetus on leikinomaista laaja-alaista toimintaa, jossa lapsi saa eväitä koulupolulle. Herttuan esikoululaiset on useina vuosina jaettu kahteen ryhmään, jotka toimivat myös yhdessä. Jokainen lapsi saa yksilöllistä huomiota sekä mahdollisuuden harjoitella ryhmässä toimimista. Esiopetuksessa teemme yhteistyötä lähikoulun kanssa sekä retkeilemme pääkaupungin eri kohteissa.

Toimintavuonna 2019-2020 Päiväkoti Herttuassa on englannin kielirikasteista esiopetusta. 20% esiopetuksen opetuksesta tapahtuu tällöin englannin kielellä.

Kielirikasteinen esiopetus jatkuu toimintavuonna 2020-2021.
25.11.2020 14:29