Suoraan sisältöön

Leikkitoiminnan kerho

Lapsi oppii leikkimällä, liikkumalla, taiteilemalla ja tutkimalla. Leikkitoiminnan kerho on monesti lapsen ensimmäinen oma lapsiryhmä, jossa opitaan yhdessä tekemistä ja iän mukaisia taitoja. Innostumme lasten kanssa keksimään leikkejä, autamme harjoittelemaan kaveritaitoja ja kokeilemaan uusia asioita. Kerhon tekemisiä ideoidaan lasten kiinnostuksen kohteiden mukaan. Kerhotoiminta on suunnattu kotihoidossa oleville helsinkiläisille lapsille kahden vuoden iästä maksuttoman esiopetuksen alkamiseen saakka. Kerhoon haetaan sähköisesti. Hakemukseen voi laittaa useita kerhopaikkatoiveita. Kerhon toiminta perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Lisätietoa kerhotoiminnasta ja hakemisesta

Leikkipuisto Viirin metsäkerho Västäräkit

Viirin leikkitoiminnan metsäkerho on tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 9.00-11.30.

Västäräkkien kerhotoiminta on ulkoilua ja luontoon tutustumista säällä kuin säällä Viirin piha-alueella ja lähimetsässä. Joka toinen keskiviikko on sisäkerhopäivä, jolloin leikitään, askarrellaan ja puuhastellaan Viirin sisätiloissa.

Kerhon aluksi keräännymme piiriin, laulamme alkulaulun ja tervehdimme kerholaiset. Kerhomme alkaa usein hiekkalaatikkoalueelta, ja sieltä lähdemme metsään viimeistään 9.30. Viirin pihamaalta siirrymme Toimelan siirtolapuutarhan kautta Rakuunantien läheiseen metsään Munkkiniemen lähistölle. Kerhossa syömme eväät, leikimme, tutkimme luontoa sekä liikumme vapaasti ja ohjatusti. Kerhon lopuksi laulamme loppulaulun ja palaamme Viiriin.

Kerhoon liittyviä käytäntöjä:

Lapsilla tulee olla kaikenlaiseen säähän sopivat ulkoiluvaatteet sekä talviaikaan syömäsormikkaat hanskojen alla. Leikkitoiminnan kerhoihin tuodaan omat eväät lapselle. Metsäkerhossa eväiden tulisi olla kevyttä ja helposti syötävää.


Ajankohtaiset tiedotteet
:

Alueen kerhotarjonnasta saat lisätietoa Leikkipuisto Viirin ohjaajilta tai johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta Outi Halmelta, outi.halme@hel.fi, puh. 09 310 41358.JAA
15.11.2018 14:05