Suoraan sisältöön

Kerhotoiminta

Kerhot ovat suunnattu kotihoidossa oleville helsinkiläisten lapsille, jotka ovat 2-4 vuotiaita. Kerhossa on enintään 13 lasta ja toimintaa ohjaa leikkipuiston ohjaajat. Kerho toteutuu, jos ilmoittautuneita on minimissään seitsemän. Kerhojen toimintaa järjestetään kahtena päivänä viikossa 2,5 tuntia päivässä. Kauden 2022-2023 kerhopäivät ovat maanantai ja tiistai.

 

Kerhotoiminnan tavoitteena on tukea lapsen laaja-alaista kasvua ja kehitystä. Toiminta on suunniteltua ja ohjattua leikkiä ja tuokioita kuten lauluja, kädentaitoja ja jumppaa. Kerhopäivän aikana syödään myös kotoa tuodut pienet eväät.

 

Lisätietoja kerhojen tiloista ja toiminnasta saat toimipisteiden internetsivuilta tai soittamalla. Kerhojen toimintakausi alkaa vuosittain viikolla 35 (29.8.2022) ja päättyy 31.5. Toiminnassa noudatetaan koulujen loma-aikoja.

Lasten kunnallinen kerhotoiminta on perheille maksutonta eikä osallistuminen vaikuta kunnalliseen kotihoidon tukeen. Jos perhe saa yksityisen hoidon tukea, lapsi ei voi samanaikaisesti osallistua leikkitoiminnan kerhoon.

Syksyllä alkaviin kerhoihin haetaan sähköisesti huhtikuun loppuun mennessä. Voit tiedustella vapaita paikkoja suoraan leikkipuistoista ja päiväkodeista myös ympäri vuoden. Hakemuksen voi täyttää https://asiointi.hel.fi

Lisätietoa kerhotoiminnasta ja hakemisesta


Ulvilan Ulpukat

Kerho toimii maanantaista keskiviikkoon kello 9.00-11.30

Leikki on kerhossa keskeisessä roolissa, sillä sen kautta opitaan tärkeitä sosiaalisia taitoja. Nuorimmilla kerholaisilla tämä tarkoittaa mm. sitä, ettei toisilta oteta tavaroita käsistä ja vanhemmilla kerholaisilla taas sitä, että opetellaan roolileikkejä ja yhteisiä pelisääntöjä. Leikin kautta tutkitaan ympäröivää maailmaa ja opitaan yhdessä.

Kerhossa luodaan lapsille ympäristö, jossa on turvallista kokea erilaisia tunteita ja opetellaan myös ilmaisemaan niitä. Näitä taitoja harjoitellaan mm. satujen, laulujen, pelien, leikkien, tunnekorttien sekä vuorovaikutusleikkien avulla. Roolileikit tarjoavat mahdollisuuden kokeilla erilaisia rooleja ja tunteita turvallisessa ympäristössä.

Sisään tullessa harjoitellaan ulkovaatteiden riisumista ja naulakkoon ripustamista. Sisälle siirtymisen yhteydessä on myös hyvä hetki harjoitella vessassa käymistä ja käsien pesua. Yhteisen eväshetken aikana harjoitellaan ruokapöytäkäyttäytymistä; syödään rauhassa omalla paikalla ja jutellaan vierustovereiden kanssa. Leikkien loputtua siivotaan yhdessä lelut paikalleen ja valmistaudutaan hakijoiden tuloon.

Alueen kerhotarjonnasta saat lisätietoa alueen johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta, Outi Halmeelta, outi.halme@hel.fi, puh. 09 310 41358.29.03.2022 11:10