Suoraan sisältöön

Koululaiset
Leikkipuistojen koululaisten toiminta:

 

Helsingin leikkipuistojen koululaisten toiminnassa lapsilla on mahdollisuus ohjattuun leikkiin, liikkumiseen, pelaamiseen ja ulkoiluun sekä kavereiden tapaamiseen ja rentoutumiseen. Toiminta on sisällöltään suunnattu alakouluikäisille lapsille.

Päivittäin vaihtelevaa ohjattua toimintaa järjestetään sekä sisällä että ulkona. Toiminta on monipuolista lapsen leikkiin, liikkumiseen, taiteisiin ja kulttuuriperintöön perustuvaa sekä mahdollistaa myönteiset oppimiskokemukset. Leikkipuistossa lapset ovat aktiivisia toimijoita; toiminnan suunnittelu ja toteutus lähtevät lasten toiveista ja tarpeista.

 

Ilmoittautuminen syksyn 2022 maksuttomaan leikkipuistojen koululaisten toimintaan alkaa 21.3.2022. Leikkipuiston koululaisten toimintaan voi ilmoittautua läpi toimintakauden. Syksyn 2022 kouluikäisten leikkipuistotoimintaan ilmoittaudutaan paperilomakkeella suoraan toimintaa järjestävään puistoon. Leikkipuistossa voi ilmoittautua myös 36,10 €/kk maksavaan välipalaan tai lapsella voi olla omat eväät mukana. Välipalamaksusta voi hakea maksuvapautusta.

 

Päivittäinen toiminta alkaa lapsen koulupäivän päätyttyä ja päättyy klo 16.30.

Ilmoittautumisohjeet  lukuvuodelle 2022-2023

1. Lataa lomake tästä (pdf). Saat lomakkeen myös leikkipuistosta.

2. Voit ilmoittaa lapsesi leikkipuiston koululaisten toimintaan ja 36,10 €/kk maksavaan välipalaan tai leikkipuiston koululaisten toimintaan ilman maksullista välipalaa.

3. Lataa perustietoilmoitus tästä (pdf). Saat lomakkeen myös leikkipuistosta.

4. Palauta molemmat lomakkeet koululaisten toimintaa järjestävään leikkipuistoon.

Leikkipuistojen välipalamaksusta voi hakea vapautusta tällä lomakkeella (pdf)


 

Lisätietoa  ja ohjeet leikkipuistojen koululaisten toimintaan ilmoittautumisesta  hel.fi/leikkipuistot/koululaisetLeikkipuisto Tuorinniemen iltapäivä

Leikkipuisto Tuorinniemen iltapäivätoiminnassa painottuu ulkoilu ja liikunta. Iltapäivissä on vaihtelevasti ohjattuja ulkoleikkejä, esimerkiksi jalkapalloa, pesäpalloa, kirkon rottaa ja sählyä. Ohjattujen leikkien vastapainona ovat koululaisten omat leikit ja kavereiden kanssa ajan viettäminen. Sadesäällä ja kovalla pakkasella iltapäivää vietetään sisätiloissa ohjatusti askarrellen ja leikkien. Perjantaisin on valvottu pelitunti omalla puhelimella.

Tuorinniemen arjen käytäntöjä

  • Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät repun nimikoidulle
    paikalle eteisen naulakkoon.
  • Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.
  • Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä. Leikkipuistossa ulkoillaan päivittäin.
  • Välipalaa on tarjolla klo 13.30-14.00. Ohjaajat merkitsevät lapsen läsnäololistaan välipalan aikana. 
  • Ikärajojen mukainen ja valvottu pelitunti pidetään perjantaisin välipalan jälkeen. Lapset saavat pelata pelejä, katsella videoita ja kuunnella musiikkia ohjaajan läsnäollessa yhden tunnin ajan.
  • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Lapsen kanssa on hyvä keskustella asiasta kotona. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.
  • Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen riidat ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Ohjaamme lapsia keskustelemaan ja autamme sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana. Joskus, kun on tarpeen, kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.
  • Toimintakauden alussa ensimmäisen luokan oppilaat haetaan koulusta leikkipuistoon kahden viikon ajan.

Ajankohtaista 

21.03.2022 09:58