Suoraan sisältöön

Koululaiset


Koululaisista on hauskaa, kun on kavereita ja saa itse valita mieluisaa tekemistä. Leikkipuiston koululaisten iltapäivätoimin-nassa lapset saavat leikkiä, pelata, ulkoilla ja rentoutua itsekseen ja kavereiden kanssa. Päivittäin vaihtelevat ohjatut toiminnat sisältävät kädentaitoja, liikunnallisia puuhia, musisointia, lasten itse keksimiä leikkejä ja kerhoja ja silloin tällöin retkiä lähialueille ja ympäri Helsinkiä. Ohjattuun toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme lapsia kokeilemaan uusia juttuja!

Lapset vaikuttavat itse toiminnan suunnitteluun ja sisältöihin. Meille on tärkeää tuntea lasten kiinnostuksen kohteet ja kuulla lasten ajatuksia toiminnan sisällöistä. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, suunnitellaan koulujen loma-ajan toimintaa ja leikkipuiston arjen touhuja. Ohje leikkipuiston iltapäivätoimintaan ilmoittautumisesta.

Leikkipuisto Tuorinniemen iltapäivä

Leikkipuisto Tuorinniemen iltapäivätoiminnassa painottuu ulkoilu ja liikunta. Iltapäivissä on vaihtelevasti ohjattuja ulkoleikkejä, esimerkiksi jalkapalloa, pesäpalloa, kirkon rottaa ja sählyä. Ohjattujen leikkien vastapainona ovat koululaisten omat leikit ja kavereiden kanssa ajan viettäminen. Sadesäällä ja kovalla pakkasella iltapäivää vietetään sisätiloissa ohjatusti askarrellen ja leikkien. Perjantaisin on valvottu pelitunti omalla puhelimella.


Tuorinniemen arjen käytäntöjä

  • Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät repun
    paikalleen eteisen naulakkoon.
  • Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.
  • Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä. Leikkipuistossa ulkoillaan päivittäin.
  • Välipalaa on tarjolla klo 13.30-14.00. Ohjaajat merkitsevät lapsen läsnäololistaan välipalan aikana. 
  • Ikärajojen mukainen ja valvottu pelitunti pidetään perjantaisin välipalan jälkeen. Lapset saavat pelata pelejä, katsella videoita ja kuunnella musiikkia ohjaajan läsnäollessa yhden tunnin ajan.
  • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Lapsen kanssa on hyvä keskustella asiasta kotona. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.
  • Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen riidat ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Ohjaamme lapsia keskustelemaan ja autamme sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana. Joskus, kun on tarpeen kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.
  • Toimintakauden alussa ensimmäisen luokan oppilaat haetaan koulusta leikkipuistoon kahden viikon ajaAjankohtaista 


10.09.2019 12:22