Suoraan sisältöön

Koululaiset
Koululaiset

Helsingin leikkipuistojen koululaisten toiminnassa lapsilla on mahdollisuus ohjattuun leikkiin, liikkumiseen, pelaamiseen ja ulkoiluun sekä kavereiden tapaamiseen ja rentoutumiseen.

Päivittäin vaihtelevaa ohjattua toimintaa järjestetään korona-aikana pääosin ulkotoimintana. Toiminta on monipuolista lapsen leikkiin, liikkumiseen, taiteisiin ja kulttuuriperintöön perustuvaa sekä mahdollistaa myönteiset oppimiskokemukset. Leikkipuistossa lapset ovat aktiivisia toimijoita; toiminnan suunnittelu ja toteutus lähtevät lasten toiveista ja tarpeista.
Leikkipuiston koululaisten toimintaan voi ilmoittautua läpi toimintakauden. Leikkipuistossa voi ilmoittautua myös 36,10 €/kk maksavaan välipalaan tai lapsella voi olla omat eväät mukana. Välipalamaksusta voi hakea maksuvapautusta.

Lapsi voi osallistua toimintaan päivittäin tai epäsäännöllisesti. Huoltaja ilmoittaa leikkipuistoon lapsen poissaolopäivät, kotiinlähtöajan ja tiedon lapsen itsenäisestä kotiinlähdöstä. Jos lapsi ei saavu sovitusti leikkipuistoon tai poistuu ilmoittamatta toiminta-aikana, ilmoitamme siitä huoltajalle. Leikkipuistossa ohjaajat huolehtivat lasten ja toimintaympäristön turvallisuudesta.

Päivittäinen toiminta alkaa lapsen koulutyön päätyttyä ja päättyy klo 16.30.


Lisätietoa ja ohjeet leikkipuistojen koululaisten toimintaan ilmoittautumisesta.

Leikkipuisto Tuorinniemen iltapäivä

Leikkipuisto Tuorinniemen iltapäivätoiminnassa painottuu ulkoilu ja liikunta. Iltapäivissä on vaihtelevasti ohjattuja ulkoleikkejä, esimerkiksi jalkapalloa, pesäpalloa, kirkon rottaa ja sählyä. Ohjattujen leikkien vastapainona ovat koululaisten omat leikit ja kavereiden kanssa ajan viettäminen. Sadesäällä ja kovalla pakkasella iltapäivää vietetään sisätiloissa ohjatusti askarrellen ja leikkien. Perjantaisin on valvottu pelitunti omalla puhelimella.

Tuorinniemen arjen käytäntöjä

  • Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät repun nimikoidulle
    paikalle eteisen naulakkoon.
  • Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.
  • Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä. Leikkipuistossa ulkoillaan päivittäin.
  • Välipalaa on tarjolla klo 13.30-14.00. Ohjaajat merkitsevät lapsen läsnäololistaan välipalan aikana. 
  • Ikärajojen mukainen ja valvottu pelitunti pidetään perjantaisin välipalan jälkeen. Lapset saavat pelata pelejä, katsella videoita ja kuunnella musiikkia ohjaajan läsnäollessa yhden tunnin ajan.
  • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Lapsen kanssa on hyvä keskustella asiasta kotona. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.
  • Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen riidat ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Ohjaamme lapsia keskustelemaan ja autamme sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana. Joskus, kun on tarpeen, kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.
  • Toimintakauden alussa ensimmäisen luokan oppilaat haetaan koulusta leikkipuistoon kahden viikon ajan.

Ajankohtaista 

17.08.2021 09:40