Suoraan sisältöön

Koululaiset

Koululaisista on hauskaa, kun on kavereita ja saa itse valita mieluisaa tekemistä. Leikkipuiston koululaisten iltapäivätoimin-nassa lapset saavat leikkiä, pelata, ulkoilla ja rentoutua itsekseen ja kavereiden kanssa. Päivittäin vaihtelevat ohjatut toiminnat sisältävät kädentaitoja, liikunnallisia puuhia, musisointia, lasten itse keksimiä leikkejä ja kerhoja ja silloin tällöin retkiä lähialueille ja ympäri Helsinkiä. Ohjattuun toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme lapsia kokeilemaan uusia juttuja!

Lapset vaikuttavat itse toiminnan suunnitteluun ja sisältöihin. Meille on tärkeää tuntea lasten kiinnostuksen kohteet ja kuulla lasten ajatuksia toiminnan sisällöistä. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, suunnitellaan koulujen loma-ajan toimintaa ja leikkipuiston arjen touhuja. Ohje leikkipuiston iltapäivätoimintaan ilmoittautumisesta.

Leikkipuisto Tapulin iltapäivätoiminta järjestetään leikkipuiston pihalla ja Maatullin ala-asteella. Leikkipuistorakennus ei ole käytössä, poikkeuksena wc-tilat.

Tapuli arjen käytäntöjä

  • Iltapäivätoiminnan toiminta-aika on klo 12 16.
  • Leikkipuiston iltapäivä aloitetaan pääsääntöisesti pihalta. Huonon ilman sattuessa lapset voivat suoraan tulla katsomaan ruokalasta, onko ohjaaja siellä aloittamassa iltapäivätoimintaa.
  • Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajan kanssa. Se on merkki iltapäivätoimintaan tulemisesta.
  • Välipalaa on tarjolla klo 13.30-15.00 Maatullin koulun ruokalassa.Ohjaaja merkitsee lapsen läsnäololistaan välipalalla. 
  • Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.
  • Iltapäivä alkaa pääsääntöisesti ulkoilulla. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta
    leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.
  • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.
  • Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen riidat ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Ohjaamme lapsia käyttämään Verso-sovittelumenetelmää ja autamme sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana. Joskus, kun on tarpeen kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.

Leikkipuisto Tapuli koulujen loma-aikana 2018-2019
Leikkipuisto Tapuli on kiinni talvilomalla 2019. Tuleva lähialueen ohjelma julkaistaan lähempänä

Ajankohtaista


    
JAA
24.01.2019 08:50