Suoraan sisältöön

Koululaiset

Helsingin leikkipuistojen koululaisten toiminnassa lapsilla on mahdollisuus ohjattuun leikkiin, liikkumiseen, pelaamiseen ja ulkoiluun sekä kavereiden tapaamiseen ja rentoutumiseen.

Päivittäin vaihtelevaa ohjattua toimintaa järjestetään sekä sisällä että ulkona. Toiminta on monipuolista lapsen leikkiin, liikkumiseen, taiteisiin ja kulttuuriperintöön perustuvaa sekä mahdollistaa myönteiset oppimiskokemukset. Leikkipuistossa lapset ovat aktiivisia toimijoita; toiminnan suunnittelu ja toteutus lähtevät lasten toiveista ja tarpeista.


Koululaisten iltapäivätoiminta leikkipuisto Taivallahdessa syksyllä 2022

Leikkipuisto Taivallahti järjestää koululaisten iltapäivätoimintaa 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille. Toiminta järjestetään perusopetuslain mukaisena ryhmätoimintana.

Tietoja toiminnasta
Lapsilla on mahdollisuus leikkiin kavereiden kanssa, taiteelliseen toimintaan, pelaamiseen, ulkoiluun, retkeilyyn sekä mahdollisuus läksyjen tekemiseen ja rentoutumiseen. Toimintaa ideoidaan, suunnitellaan ja järjestetään yhdessä lasten kanssa. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, ja leikkipuiston arjen touhuja. Iltapäivätoiminnassa on toisia kunnioittava, turvallinen ja kannustava toimintaympäristö.

Toiminta-aika
Iltapäivätoiminta alkaa päivittäin koulupäivän päätyttyä Taivallahden peruskoulun väistötilasta osoitteesta Hiekkarannantie 6 ja päättyy leikkipuisto Taivallahteen.

Asiakasmaksut
100€/kk klo 16.00 saakka ja 120€/kk klo 17.00 saakka. Asiakasmaksuun on mahdollista hakea maksuhuojennusta.
Lisätietoa ja ohjeet koululaisten iltapäivätoimintaan ilmoittautumisesta: hel.fi/iltapaivatoiminta.

Tervetuloa leikkipuisto Taivallahteen!


Taivallahden arjen käytäntöjä:

-Leikkipuistoon tullessaan lapset ilmoittautuvat ohjaajalle ja vievät repun paikalleen naulakkoon.
-Jos lapsi on poissa leikkipuistosta, vanhemmat ilmoittavat asiasta esimerkiksi tekstiviestillä.
-Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.
-Leikkipuistossa ulkoillaan paljon. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, että leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.
-Välipalaa on tarjolla noin klo 13.00 alkaen.
-Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto on tärkeää olla ohjaajilla.
-Leikkipuistoon tuodut tavarat (puhelimet, lelut jne.) ovat omalla vastuulla.
-Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen erimielisyydet ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Ohjaamme lapsia käyttämään Verso-sovittelumenetelmää ja autamme sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana. Kun katsomme tarpeelliseksi, kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.

Ajankohtaista

12.9.2019
 Koululaisfoorumin muistio
8.11.2019
 Koululaisfoorumin muistio
5.2.2020 Koululaisfoorumin muistio
31.05.2022 11:16