Suoraan sisältöön

Leikkitoiminnan kerho


Lapsi oppii leikkimällä, liikkumalla, taiteilemalla ja tutkimalla. Leikkitoiminnan kerho on monesti lapsen ensimmäinen oma lapsiryhmä, jossa opitaan yhdessä tekemistä ja iän mukaisia taitoja. Innostumme lasten kanssa keksimään leikkejä, autamme harjoittelemaan kaveritaitoja ja kokeilemaan uusia asioita. Kerhon tekemisiä ideoidaan lasten kiinnostuksen kohteiden mukaan. Kerhotoiminta on suunnattu kotihoidossa oleville helsinkiläisille lapsille kahden vuoden iästä maksuttoman esiopetuksen alkamiseen saakka. Kerhoon haetaan sähköisesti. Hakemukseen voi laittaa useita kerhopaikkatoiveita. Kerhon toiminta perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Lisätietoa kerhotoiminnasta ja hakemisestaLeikkitoiminnankerho Veikkoset

Veikkosten toimintasuunnitelma

Kerhoajat: tiistai, keskiviikko ja torstai klo 9.00-11.30.

Kerhon toiminta-ajatuksena on tukea lapsen kasvua ja kehitystä, lapsi oppii luonnostaan uusia asioita, kokeilemalla ja tutkimalla turvallisessa ympäristössä. Ohjaajat kannustavat lapsia toimimaan yhdessä, toisten lasten kanssa sekä omatoimisuuteen päivittäisissä askareissa. Toiminnassa pääpaino on ulkoilulla, leikillä ja ryhmätoiminnalla. Kerhopäivä sisältää mm. laululeikkejä, liikuntaa ja askartelua sekä pieniä retkiä lähimaastoon.

Kerho aloitetaan aina ulkoilulla, vanhemman pukema kerholiivi on merkkinä kerhoon tulosta. Usein ulkoilemme koko kerhoajan. Alkupiiri pidetään ulkona, jossa laulamme nimilaulun ja muita kerhossa tutuiksi tulevia lauluja.

Eväshetki pidetään lasikatoksessa tai sään niin vaatiessa sisätiloissa.

Mukaan kerhoon:

  • Nimikoitu säänmukainen vaatetus ja sisätossut
  • Pienet eväät eväsrasiassa
  • Reppu


Leikkipuistoyksikön kerhotarjonnasta saat lisätietoa johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta Teemu Kariaho, puh. 09 310 58524.

14.04.2021 14:20