Suoraan sisältöön

Koululaiset

Leikkipuiston koululaisten iltapäivätoiminnassa lapset saavat leikkiä, pelata, ulkoilla ja rentoutua itsekseen ja kavereiden kanssa. Ohjattuun toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme lapsia kokeilemaan uusia juttuja! Lapset vaikuttavat itse toiminnan suunnitteluun ja sisältöihin. Ohjaajille on tärkeää tuntea lasten kiinnostuksen kohteet ja kuulla lasten ajatuksia toiminnan sisällöistä. Leikkipuistossa järjestetään vuosittain useampia kertoja osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, suunnitellaan koulujen loma-ajan toimintaa ja leikkipuiston arjen touhuja. 

Leikkipuiston toiminta on ilmaista ja toimintaan ilmoitetuilla lapsilla on mahdollisuus maksulliseen välipalaan. Leikkipuistosta saa ilmoitteumiskaavakkeita ympäri vuoden. Ohje leikkipuiston iltapäivätoimintaan ilmoittautumisesta.


Iltapäivätoimintaan ilmoittautuminen lukuvuodelle 2020-2021

Iltapäivätoiminnan hakuaika lukuvuodelle 2020-2021 on 23.3-24.4.2020.
Tieto koululaisen iltapäivätoiminnan paikasta postitetaan huoltajille 1.6.2020 mennessä. Iltapäivätoimintaan voi ilmoittautua myös lukuvuoden aikana. 

Leikkipuiston ohjaajat hakevat Tehtaankadun ala-asteen koulun 1-luokan oppilaat koko toimintakauden ajan ja 2.luokan oppilaat syyslomaan saakka väistötilojen läheisyydessä sijaitsevasta Ensipuistikosta. Tehtaankadun ala-asteen 1-luokkalaiset ja 2-luokkalaiset haetaan leikkipuistoon heti koulupäivän päättymisen jälkeen. Tarkemmat hakuohjeet postitetaan huoltajille ennen toimintakauden alkua. Leikkipuisto Sepän iltapäivätoiminnan tiedotteen uudesta kaudesta voit lukea tästä.


Leikkipuisto Sepän iltapäivien viikko-ohjelma

Koululaisten iltapäivätoiminnan viikko-ohjelma koostuu ohjatusta toiminnasta, kuten yhteisleikeistä, urheilusta, koululaisten omista toiveista ja askartelusta. Lisäksi lukukauden aikana voidaan toteuttaa retkiä lähialueelle sekä järjestää erilaisia projektimuotoisia toimintoja. Perjantai-iltapäivisin ohjataan koululaisten suosikki mediapäivä, jolloin koululaiset voivat käyttää valvotusti omaa medialaitetta tai tarvittaessa lainata leikkipuiston tablettia. Mediapäivänä lapset voivat tutustua yhdessä ohjaajien kanssa peleihin, videointiin sekä käydä keskustelua mediamaailmaan liittyvissä kysymyksissä.

Sepän iltapäivätoiminnan käytäntöjä

  • Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät reppunsa paikalleen naulakkoon. Lapset merkitsevät läsnäololistaan saapuneensa iltapäivätoiminaan välipalan yhteydessä. Tarvittaessa ohjaaja avustaa merkinnän tekemisessä.
  • Kännykät jätetään reppuihin. Lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen 040 3344 179
  • Iltapäivä alkaa ulkoilulla. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä. Leikkipuistossa on kuivauskaappi, jos vaatteet kastuvat.
  • Välipalaa tarjoillaan klo 13.15-14.30. Koulupäivän jatkuessa pidempään välipalaa tarjoillaan myös myöhemmin.
  • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tiedon on oltava ohjaajilla tiedossa.
  • Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen riidat ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveri- ja tunnetaitoja. Ohjaamme lapset sovittelemaan riidat leikkipuistopäivän aikana. Iltapäivän aikana tapahtuneissa  isommissa ristiriitatilanteissa olemme yhteydessä huoltajiin. Tarpeen mukaan kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä.
  • Ohjaajiin voi aina olla yhteydessä, jos jokin asia askarruttaa.

Leikkipuisto Seppä koulujen loma-aikana 2019-2020

Koululaisille suunnattua toimintaa kannattaa kysyä leikkipuistosta lähempänä lomaa. Iltapäivätoimintaan ilmoittautuneiden koululaisten huoltajia tiedotamme loma-ajan toiminnasta sähköpostilla.JAA
15.04.2020 12:13