Suoraan sisältöön

Vauvaperheet

Vauvat ovat pieniä, mutta osaavat jo vaikka mitä! Leikkipuistot kutsuvat vauvaperheitä touhuamaan yhdessä ja jakamaan vauva-arjen asioita muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Haluamme olla perheiden rinnalla tekemässä vauvavuodesta kokemuksen, jossa voi nauttia vauvan kasvun ja kehityksen seuraamisesta.

Leikkipuisto Nurkan toimintaan ovat vauvat tervetulleita. Meillä on vauvanhoitoon sopivat tilat: voit lämmittää vauvalle ruokaa, imettää, vaihtaa vaipan ja hoitaa pesut.

Vauvaperheitä kutsutaan erityisesti:

Maanantaisin vauvatreffeille klo 10.00-11.30. Vauvatreffeillä kohdataan toisia vauva-arkea eläviä perheitä ja vaihdetaan kuulumisia. Pääpaino on vertaiskohtaamisella. Perheiden toiveiden mukaan voimme myös leikkiä, liikkua, laulaa ja lorutella. Välillä voimme myös sosemaalata, vauvan kanssa voi tehdä taidetta

Vauvaperhetoiminta on kolmen kerran kokonaisuus, joka on jatkoa neuvolan perhevalmennukselle. Alku kevään tapaamiset järjestetään leikkipuisto Nurkassa ja loppu keväästä tapaamme Leikkipuisto Kesannossa

Leikkipuisto Nurkassa tavataan:

to 23.1 klo 16.30-18.00 aiheena: Yhdessä vauvan kanssa, varhainen vuorovaikutus. Pysähdy, kuuntele ja katsele. Vauvasi yrittää kertoa sinulle jotain.

to 13.2 klo 16.30-18.00 aiheena: Vanhemmuuden ilot ja haasteet, jaksaminen ja vanhempana oleminen. Elää ja olla yhdessä oman vauvan kanssa arjessa.

to 5.3 klo 16.30-18.00 aiheena: Vauvan uni eli paras lahja, jonka voit lapsellesi antaa on mahdollisuus antaa hänen oppia nukahtamaan itse.

Leikkipuisto Kesannossa tavataan:

pe 27.3 klo 10.00-11.30 aiheena: Yhdessä vauvan kanssa, varhainen vuorovaikutus. Pysähdy, kuuntele ja katsele. Vauvasi yrittää kertoa sinulle jotain.

pe 17.4 klo 10.00-11.30 aiheena: Vanhemmuuden ilot ja haasteet, jaksaminen ja vanhempana oleminen. Elää ja olla yhdessä oman vauvan kanssa arjessa.

pe 8.5 klo 10.00-11.30 aiheena: Vauvan uni eli paras lahja, jonka voit lapsellesi antaa on mahdollisuus antaa hänen oppia nukahtamaan itse.

Varhaiskasvatusinfo järjestetään keväällä leikkipuisto Kesannossa, paikalla alueen päiväkodinjohtaja. Päivämäärä tarkentuu myöhemmin. Tervetuloa kyselemään ja keskustelemaan päivähoidosta. 

VauvaperhetoimintaKevät2020 (pdf)

Vauvaperhetoiminta Puistola-Suutarila-Jakomäki -alueella

Valvottaako vauva? Leikkipuistotyöntekijät sekä lapsiperheiden perhetyön sosiaaliohjaajat järjestävät ryhmämuotoista uniohjausta perheille, joissa vanhemmat tuntevat 6-12 kuukauden ikäisen vauvan "yöelämän" ongelmalliseksi. Vauva on vaikea laittaa nukkumaan, saada nukahtamaan tai vauva heräilee useasti yön aikana. Lisätietoja tulevista uniohjausryhmistä.03.12.2019 10:23