Suoraan sisältöön

Koululaiset

Koululaisista on hauskaa, kun on kavereita ja saa itse valita mieluisaa tekemistä. Leikkipuiston koululaisten iltapäivätoiminnassa lapset saavat leikkiä, pelata, ulkoilla ja rentoutua itsekseen ja kavereiden kanssa. Päivittäin vaihtelevat ohjatut toiminnat sisältävät kädentaitoja, liikunnallisia puuhia, musisointia, lasten itse keksimiä leikkejä ja kerhoja ja silloin tällöin retkiä lähialueille ja ympäri Helsinkiä. Ohjattuun toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme lapsia kokeilemaan uusia juttuja!

Lapset vaikuttavat itse toiminnan suunnitteluun ja sisältöihin. Meille on tärkeää tuntea lasten kiinnostuksen kohteet ja kuulla lasten ajatuksia toiminnan sisällöistä. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, suunnitellaan koulujen loma-ajan toimintaa ja leikkipuiston arjen touhuja. Ohje leikkipuiston iltapäivätoimintaan ilmoittautumisesta.

Leikkipuisto Nurkan iltapäivät

Leikkipuisto Nurkka sijaisee samassa talossa koulun, päiväkodin ja kirjaston kanssa. Käytämme lähes päivittäin koulun salia. Koululaiset voivat halutessaan viettää osan iltapäivästä kirjastossa kirjoja lukien ja leikkien. Leikkipuistossa on päivittäin mahdollisuus tehdä erilaisia kädentaitoja ja leikkiä pihalla erilaisia liikunta leikkejä. 

Tiistaisin lukupiirrustustuokio kirjastossa klo 14.00-15.00

Keskiviikkoisin Easysport klo 15-16 (Easysport toiminta on Helsingin liikuntatoimen järjestämää maksutonta liikuntaa alakouluikäisille. Nurkalla toiminnan järjestämisestä vastaa Stadin pallo Oy ja Puma Volley lentopallo) Easysporttiin osallistuessaan koululaiset eivät ole leikkipuiston ryhmävakuutuksen piirissä.

Torstaisin Easysport salissa klo 14-16

Perjantaisin Playstation pelejä kirjastossa klo 12-15, jokainen pelaaja voi varata itselleen 20 minuutin vuoron. 

Nurkan arjen käytäntöjä

  • Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät repun nimetylle paikalleen sisätiloihin naulakkoon.  
  • Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.
  • Iltapäivä alkaa ulkoilulla. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.
  • Välipalaa on tarjolla klo 13.30-14.30
  • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.
  • Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen riidat ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Ohjaamme lapsia käyttämään Verso-sovittelumenetelmää ja autamme sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana. Joskus, kun on tarpeen kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.

Leikkipuisto Nurkka koulujen loma-aikana 2019-2020
Leikkipuisto Nurkka on avoinna koululaisten talvilomaviikon 2020

Ajankohtaista

Koululaisten iltapäivätoimintaan voit ilmoittautua myös toimintakauden aikana

Muistio koululaisten kokouksesta kevät 2019

Koululaisten iltapäivätoiminta on avointa kaikille koululaisille.

Koululaisten viikko-ohjelmaa suunnitellaan yhdessä koululaisten kanssa.

Viikko-ohjelmaan kuuluu salivuoroja, askartelua, koululaisten toivetuokio sekä vapaata leikkiä ulkoilun lisäksi.

Lue lisää koululaisten iltapäivätoiminnasta leikkipuistoissa03.12.2019 10:40