Suoraan sisältöön

Koululaiset

Koululaisista on hauskaa, kun on kavereita ja saa itse valita mieluisaa tekemistä. Leikkipuiston koululaisten iltapäivätoimin-nassa lapset saavat leikkiä, pelata, ulkoilla ja rentoutua itsekseen ja kavereiden kanssa. Päivittäin vaihtelevat ohjatut toiminnat sisältävät kädentaitoja, liikunnallisia puuhia, musisointia, lasten itse keksimiä leikkejä ja kerhoja ja silloin tällöin retkiä lähialueille ja ympäri Helsinkiä. Ohjattuun toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme lapsia kokeilemaan uusia juttuja!

Lapset vaikuttavat itse toiminnan suunnitteluun ja sisältöihin. Meille on tärkeää tuntea lasten kiinnostuksen kohteet ja kuulla lasten ajatuksia toiminnan sisällöistä. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, suunnitellaan koulujen loma-ajan toimintaa ja leikkipuiston arjen touhuja. Ohje leikkipuiston iltapäivätoimintaan ilmoittautumisesta.

Leikkipuisto  Maunulan iltapäivien viikko-ohjelma

Maanantaisin puutöitä ja lasten oma SkidiYoga

Tiistaisin lasten omat kädentaitokerhot

Keskiviikkoisin pihapelit ja sisäleikit

Torstaisin liikkakerho Maunulahallissa (lisätiedot puistosta) ja musiikkia sisällä.

Perjantaisin vaihtelevaa ohjelmaa koululaisten toiveiden mukaan (esim. pelipäivä, oman lelun päivä, leffapäivä)

Maunulan arjen käytäntöjä

  • Leikkipuistoon tullessa lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät repun sisätiloihin.
  • Kännykät jätetään reppuihin
  • Iltapäivä alkaa ulkoilulla. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet nimikoituna ovat tärkeät, jota leikkiminen olisi säällä kuin säällä hauskaa.
  • Välipala tarjotaan 13.00-14.30
  • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä leikkipuistosta itse vai haetaanko hänet.

Joskus tulee riitaa lasten välille, ajattelemme, että arjen riidat ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Ohjaamme lapsia keskustelemalla ja autamme sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana. Joskus jos on tarpeen kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.JAA
24.01.2019 08:28