Suoraan sisältöön

Leikkitoiminnan kerhoLapsi oppii leikkimällä, liikkumalla, taiteilemalla ja tutkimalla. Leikkitoiminnan kerho on monesti lapsen ensimmäinen oma lapsiryhmä, jossa opitaan yhdessä tekemistä ja iän mukaisia taitoja. Innostumme lasten kanssa keksimään leikkejä, autamme harjoittelemaan kaveritaitoja ja kokeilemaan uusia asioita. Kerhon tekemisiä ideoidaan lasten kiinnostuksen kohteiden mukaan. Kerhotoiminta on suunnattu kotihoidossa oleville helsinkiläisille lapsille kahden vuoden iästä maksuttoman esiopetuksen alkamiseen saakka. Kerhoon haetaan sähköisesti. Hakemukseen voi laittaa useita kerhopaikkatoiveita. Kerhon toiminta perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Lisätietoa kerhotoiminnasta ja hakemisesta

Leikkipuisto Linjan kerho Metsäkerho

Maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9-11.30

Leikkitoiminnankerhojen toimintakausi on 30.8.2021-1.6.2022. Koulujen loma-aikoina ei ole kerhoa.

Metsäkerho toimii metsässä Keskuspuistossa. Kerhon ohjaajat ottavat lapset vastaan Kuntatalon bussipysäkillä, josta he matkustavat bussilla 23 kerhopaikan läheisyyteen. Kerhon päätyttyä ohjaajat matkustavat bussilla takaisin leikkipuistolle, josta vanhemmat noutavat lapsensa. Kerhossa kiipeillään puissa ja kallioilla, leikitään kepeillä, kävyillä, kivillä ja lehdillä. Kerhomaja on jatkuvan rakennusprosessin alaisena ja kauden aikana sinne tehdään luutia ja muuta rekvisiitta metsän tarjoamista materiaaleista. Metsä inspiroi lapsia keksimään loputtomasti mielikuvitus- ja seikkailuleikkejä. 

Kerhoon mukaan:

  • Toimivat ulkoiluvaatteet eri säätyyppeihin
  • Eväät; esimerkiksi leipä, hedelmä, mehu ja juotava jogurtti yms.
  • Eväille pieni, lapsen selkään sopiva reppu johon mahtuu myös esim. varahanskat

Alueen kerhotarjonnasta saat lisätietoa johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta Hannele Ojalta, puh. 310 74093, hannele.oja@hel.fi. Metsäkerhosta saat tietoa myös kerhon ohjaajalta Merja p. 09 310 4272307.10.2021 11:09