Suoraan sisältöön

Koululaiset

Koululaisista on hauskaa, kun on kavereita ja saa itse valita mieluisaa tekemistä. Leikkipuiston koululaisten iltapäivätoiminnassa lapset saavat leikkiä, pelata, ulkoilla ja rentoutua itsekseen ja kavereiden kanssa. Päivittäin vaihtelevat ohjatut toiminnat sisältävät kädentaitoja, liikunnallisia puuhia, lasten itse keksimiä leikkejä ja kerhoja ja silloin tällöin retkiä lähialueille. Ohjattuun toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme lapsia kokeilemaan uusia juttuja!

Lapset vaikuttavat itse toiminnan suunnitteluun ja sisältöihin. Meille on tärkeää tuntea lasten kiinnostuksen kohteet ja kuulla lasten ajatuksia toiminnan sisällöistä. Leikkipuistossa järjestetään säännöllisesti lasten kokouksia ja lisäksi osallisuuden foorumeita ainakin kaksi kertaa vuodessa. Iltapäivätoimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, suunnitellaan koulujen loma-ajan toimintaa ja leikkipuiston arjen touhuja. Ohje leikkipuiston iltapäivätoimintaan ilmoittautumisesta.

Leikkipuisto Linjan iltapäivien viikko-ohjelma on vaihtuva ja löytyy Linjan tuulikaapin eteisestä sekä lähetetään iltapäivätoimintaan osallistuvien koululaisten vanhemmille sähköpostitse. 

Linjan arjen käytäntöjä

  • Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät repun paikalleen naulakkoon. Lapset merkkaavat itsensä saapuneiksi nimilistaan.
  • Syksyn vanhempainillassa sovittiin kännyköiden käytöstä puistossa. Media-tuokiossa perjantaisin lapset saavat käyttää kännykkää tai Linjan tablettia ohjatusti 14.30-15.15. Mediatuokiot vuoroviikoin eri ikäryhmille. 1-luokkalaisilla tuokio on parittomina viikkoina ja muilla luokka-asteilla parillisilla viikoilla. Muina aikoina kännykkää käytetään vain tarvittaessa yhteydenpitoon vanhempiin tai muissa poikkeustilanteissa. Lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.
  • Leikkipuistotoiminta järjestetään pääosin ulkotoimintana. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä. 
  • Sisällä- ja ulkonaoloa porrastetaan pienryhmissä, jotta toiminta on turvallista korona-aikana, rauhalliset sisäleikit mahdollistuisivat ja melutaso pysyisi kohtuullisena. 
  • Välipalaa on tarjolla klo 13-15.
  • Lapset saavat mielenkiintonsa mukaan osallistua erilaisiin ohjattuihin tuokioihin, joiden sisältöihin he ovat saaneet vaikuttaa.
  • Viikoittain pidämme koululaisten kokouksen pienryhmissä, johon lapset osallistuvat ennen Media-hetkeä ja kokouksessa käsitellään lapsiryhmästä ja henkilökunnalta nousseita asioita.
  • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto sekä kellonaika on tärkeä olla ohjaajilla.
  • Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen riidat ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Ohjaajat ovat lasten tukena ristiriitoja selviteltäessä, ja kaikki ikävät tilanteet selvitetään saman päivän aikana. Joskus, kun on tarpeen kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.

Ajankohtaista

Koululaisten foorumit

Pöytäkirja koululaisten foorumista

Keskustelimme myös siitä, millä pienillä teoilla saamme lisättyä kaikkien hyvinvointia puistossa. Koululaisilta nousivat erityisesti seuraavat asiat:

Otetaan kaikki mukaan leikkiin.
Ei soiteta ovikelloa turhaan.
Ollaan ystävällisiä toisille. Ei kiusata toisia.
Jokainen huolehtii omalta osaltaan siitä, että sisätiloissa melutaso ei nouse liian korkeaksi.
Jalkapallomaalit ovat pelaamista, ei kiipeilemistä varten.
Peleistä, legoista, palloista ja pelimailoista annetaan pantti, jonka lapsi saa takaisin kun peliväline palautettu. 


    


02.10.2020 13:26