Suoraan sisältöön

Koululaiset

Helsingin leikkipuistojen koululaisten toiminnassa lapsilla on mahdollisuus ohjattuun leikkiin, liikkumiseen, pelaamiseen ja ulkoiluun sekä kavereiden tapaamiseen ja rentoutumiseen. Toiminta on sisällöltään suunnattu alakouluikäisille lapsille.

Päivittäin vaihtelevaa ohjattua toimintaa järjestetään sekä sisällä että ulkona. Toiminta on monipuolista lapsen leikkiin, liikkumiseen, taiteisiin ja kulttuuriperintöön perustuvaa sekä mahdollistaa myönteiset oppimiskokemukset. Leikkipuistossa lapset ovat aktiivisia toimijoita; toiminnan suunnittelu ja toteutus lähtevät lasten toiveista ja tarpeista.

 

Helsingin leikkipuistojen koululaisten toiminnassa lapsilla on mahdollisuus ohjattuun leikkiin, liikkumiseen, pelaamiseen ja ulkoiluun sekä kavereiden tapaamiseen ja rentoutumiseen. Toiminta on sisällöltään suunnattu alakouluikäisille lapsille.

Leikkipuisto Linjan 1.-2.-luokkalaisten koululaisten toiminta alkaa Aleksis Kiven koulun pihalta koulupäivän päätyttyä lukujärjestyksen mukaisesti lukuvuonna 2022-2023. Leikkipuisto Linjan ohjaajat saattavat pienet koululaiset Linjan leikkipuistoon, jossa koululaisten toiminta päättyy 16.30 mennessä. 

 

Ilmoittautuminen syksyn 2022 maksuttomaan leikkipuistojen koululaisten toimintaan on 21.3-22.4.2022. Leikkipuiston koululaisten toimintaan voi ilmoittautua läpi toimintakauden. Syksyn 2022 kouluikäisten leikkipuistotoimintaan ilmoittaudutaan paperilomakkeella suoraan toimintaa järjestävään puistoon. Leikkipuistossa voi ilmoittautua myös 36,10 €/kk maksavaan välipalaan tai lapsella voi olla omat eväät mukana. Välipalamaksusta voi hakea maksuvapautusta.

 

Päivittäinen toiminta alkaa lapsen koulupäivän päätyttyä ja päättyy klo 16.30.


Ilmoittautumisohjeet  lukuvuodelle 2022-2023

1. Lataa lomake tästä (pdf). Saat lomakkeen myös leikkipuistosta.

2. Voit ilmoittaa lapsesi leikkipuiston koululaisten toimintaan ja 36,10 €/kk maksavaan välipalaan tai leikkipuiston koululaisten toimintaan ilman maksullista välipalaa. Leikkipuistojen välipalamaksusta voi hakea vapautusta tällä lomakkeella (pdf)

3. Lataa perustietoilmoitus tästä (pdf). Saat lomakkeen myös leikkipuistosta.

4. Palauta molemmat lomakkeet koululaisten toimintaa järjestävään leikkipuistoon.

Lisätiedot: Leikkipuisto Linja, lp.linja@hel.fi , 09 310 42570.

 

Leikkipuisto Linjan arjen käytäntöjä  • Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa, merkkaavat itsensä läsnä olevaksi nimilistaan ja vievät repun paikalleen naulakkoon. Päivän päätyttyä sanotaan ”heipat” aikuiselle ja merkataan ruksi nimilistaan poistumisen merkiksi. Aikuiset huolehtivat, että lista on ajantasainen.
  • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet.  Leikkipuiston henkilökunnalle toimitetaan kirjallisena tieto siitä, aloittaako 1.-2.- luokkalainen lapsi iltapäivätoiminnan Aleksis Kiven koulun pihalta kulkien ryhmän mukana Leikkipuisto Linjaan. Nämä tiedot ovat tärkeätä olla henkilökunnalla turvallisen iltapäivätoiminnan järjestämiseksi.
  • Kännykkää käytetään vain tarvittaessa yhteydenpidossa vanhempiin tai poikkeuksellisesti toiminnassa henkilökunnan valvonnassa. Lapsen saa kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen p. 09 310 42570.
  • Leikkipuistotoiminta järjestetään pääosin ulkotoimintana. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä. Sisälläoloa porrastetaan, jotta melutaso pysyisi kohtuullisena ja lasten leikkirauha toteutuisivat.
  • Välipalaa on tarjolla klo 13-15.
  • Lapset saavat mielenkiintonsa mukaan osallistua erilaisiin ohjattuihin tuokioihin, joiden sisältöihin he saavat vaikuttaa. Iltapäivätoiminnan viikko-ohjelma lähetetään huoltajille sähköpostitse.
  • Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen riidat ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Ohjaajat ovat lasten tukena ristiriitoja selviteltäessä, kaikki ikävät tilanteet selvitetään mahdollisimman pian. Tarvittaessa kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.

Koulujen loma-aikojen toiminta 2022 - 2023

 Alueemme Leikkipuistoyksikkö Kallio-Pasila-Vallilan kahdeksan leikkipuistoa järjestävät koululaisille loma-aikoina maksutonta ohjelmaa mm. päiväleirejä, retkiä. Näistä lisätietoa lähempänä loma-aikoja.

 

 01.09.2022 11:38