Suoraan sisältöön

Koululaiset

Koululaisista on hauskaa, kun on kavereita ja saa itse valita mieluisaa tekemistä. Leikkipuiston koululaisten iltapäivätoimin-nassa lapset saavat leikkiä, pelata, ulkoilla ja rentoutua itsekseen ja kavereiden kanssa. Päivittäin vaihtelevat ohjatut toiminnat sisältävät kädentaitoja, liikunnallisia puuhia, musisointia, lasten itse keksimiä leikkejä ja kerhoja ja silloin tällöin retkiä lähialueille ja ympäri Helsinkiä. Ohjattuun toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme lapsia kokeilemaan uusia juttuja!

Lapset vaikuttavat itse toiminnan suunnitteluun ja sisältöihin. Meille on tärkeää tuntea lasten kiinnostuksen kohteet ja kuulla lasten ajatuksia toiminnan sisällöistä. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, suunnitellaan koulujen loma-ajan toimintaa ja leikkipuiston arjen touhuja. Ohje leikkipuiston iltapäivätoimintaan ilmoittautumisesta.

Leikkipuisto Lehdokin iltapäivien viikko-ohjelma

Ma
Ulkoleikit/-pelit      
Ti
Salivuoro
Ke
Kädentaidot
To
Luku-/rauhoittumishetki
Pe
Retki/ohjattu ulkotoiminta

Lehdokin arjen käytäntöjä

  • Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät repun
    paikalleen naulakkoon. 
  • Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.
  • Iltapäivä alkaa sisätoiminnalla. Klo 14.30 alkaen siirrymme ulos. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.
  • Välipalaa on tarjolla klo 13.00 alkaen
  • Vanhemmat päättävät ja ilmoittavat leikkipuiston ohjaajille saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta kotiin vai haetaanko hänet.
  • Lasten väliset ristiriitatilanteet selvitämme leikkipuistossa. Ristiriitatilanteet ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Tarvittaessa kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi aina olla yhteydessä myös lasten kaverisuhteisiin liittyvissä asioissa.

Leikkipuisto Lehdokki koulujen loma-aikana 2019-2020
Leikkipuisto Lehdokki on auki syyslomalla, joululomalla ja talvilomalla.

Ajankohtaista


    
06.03.2020 11:11