Suoraan sisältöön

Koululaiset

Koululaisista on hauskaa, kun on kavereita ja saa itse valita mieluisaa tekemistä. Leikkipuiston koululaisten iltapäivätoiminnassa lapset saavat leikkiä, pelata, ulkoilla ja rentoutua itsekseen ja kavereiden kanssa. Päivittäin vaihtelevat ohjatut toiminnat sisältävät kädentaitoja, liikunnallisia puuhia, musisointia, lasten itse keksimiä leikkejä ja kerhoja ja silloin tällöin retkiä lähialueille ja ympäri Helsinkiä. Ohjattuun toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme lapsia kokeilemaan uusia juttuja!

Lapset vaikuttavat itse toiminnan suunnitteluun ja sisältöihin. Meille on tärkeää tuntea lasten kiinnostuksen kohteet ja kuulla lasten ajatuksia toiminnan sisällöistä. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, suunnitellaan koulujen loma-ajan toimintaa ja leikkipuiston arjen touhuja. Ohje leikkipuiston iltapäivätoimintaan ilmoittautumisesta.

Leikkipuisto Laurinniittyn iltapäivien viikko-ohjelma

Hyödynnämme alueemme liikuntapuistoa koululaisten iltapäivätoiminnassa lähes päivittäin. Koululaiset voivat halutessaan askarrella, pelailla erilaisia lautapelejä, leikkiä sisällä tai ulkona yhdessä kavereiden kanssa. Viikko-ohjelman suunnittelemme koululaisten toiveiden mukaan. Joka kuukauden viimeinen perjantai katsomme elokuvan. Kännykkäpelipäivä on 1-2 kertaa kuukaudessa.

Laurinniityn arjen käytäntöjä

Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät repun ja vaatteet
naulakkoon. Kännykät jätetään reppuihin. Tarvittaessa lapsi voi soittaa vanhemmille. Puistossamme ulkoilemme paljon. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta
leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä. Välipalaa on tarjolla klo 13.00-14.30. Koulujen loma-aikoina ei ole välipalaa. Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.

Leikkipuisto Laurinniitty koulujen loma-aikana 2018-2019
Leikkipuisto Laurinniitty on auki joululomalla.

JAA
24.01.2019 08:22