Suoraan sisältöön

Koululaiset

Helsingin leikkipuistojen koululaisten toiminnassa lapsilla on mahdollisuus ohjattuun leikkiin, liikkumiseen, pelaamiseen ja ulkoiluun sekä kavereiden tapaamiseen ja rentoutumiseen.


Koululaisten toiminta leikkipuisto Lahnalahdessa syksyllä 2022

Ilmoittautuminen syksyn 2022 maksuttomaan leikkipuistojen koululaisten toimintaan alkaa 21.3.2022. Leikkipuiston koululaisten toimintaan voi ilmoittautua läpi toimintakauden. Syksyn 2022 kouluikäisten leikkipuistotoimintaan ilmoittaudutaan paperilomakkeella suoraan toimintaa järjestävään leikkipuistoon.


Päivittäin vaihtelevaa ohjattua toimintaa järjestetään sekä sisällä että ulkona. Toiminta on monipuolista lapsen leikkiin, liikkumiseen, taiteisiin ja kulttuuriperintöön perustuvaa sekä mahdollistaa myönteiset oppimiskokemukset. Leikkipuistossa lapset ovat aktiivisia toimijoita; toiminnan suunnittelu ja toteutus lähtevät lasten toiveista ja tarpeista.

Leikkipuiston koululaisten toimintaan voi ilmoittautua läpi toimintakauden. Leikkipuistossa voi ilmoittautua myös 36,10 €/kk maksavaan välipalaan tai lapsella voi olla omat eväät mukana. Välipalamaksusta voi hakea maksuvapautusta.

Lapsi voi osallistua toimintaan päivittäin tai epäsäännöllisesti. Huoltaja ilmoittaa leikkipuistoon lapsen poissaolopäivät, kotiinlähtöajan ja tiedon lapsen itsenäisestä kotiinlähdöstä. Jos lapsi ei saavu sovitusti leikkipuistoon tai poistuu ilmoittamatta toiminta-aikana, ilmoitamme siitä huoltajalle. Leikkipuistossa ohjaajat huolehtivat lasten ja toimintaympäristön turvallisuudesta.

Päivittäinen toiminta alkaa lapsen koulutyön päätyttyä ja päättyy klo 16.30.

Lisätietoa ja ohjeet leikkipuistojen koululaisten toimintaan ilmoittautumisesta hel.fi/leikkipuistot/koululaiset.

Tervetuloa leikkipuisto Lahnalahteen!


Lahnalahden iltapäivien käytäntöjä:

- Ohjaaja ottaa koululaiset vastaan ja merkkaa koululaisen saapuneeksi. Lähtiessään iltapäivätoiminnasta koululaiset ilmoittautuvat ohjaajalle.

- Koululaisen poissaolosta tulee ilmoittaa leikkipuistoon. Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen 050 306 2041.

- Leikkipuistossa ulkoillaan paljon. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.

- Päivärytmi: Klo 12.00-13.00 ulkoilua, klo 13.00-14.30 (15.00) välipala (joustava aikataulu), klo 13.00-16.30 sisä- ja ulkotoimintaa sään, toiveiden ja tilanteiden mukaan. Koululaisten kerhot tiistaisin ja torstaisin klo 14.00-15.00 vaihtuvin, koululaisten toiveista lähtevin teemoin.

- Vanhemmat päättävät saako lapsi lähteä leikkipuistosta itse vai haetaanko hänet. Tämä tieto tulee olla myös ohjaajilla.

- Leikkipuistoon tuodut tavarat (puhelimet, lelut jne.) ovat omalla vastuulla.

- Joskus lasten välille tulee riitaa. Ajattelemme, että arjen erimielisyydet ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Ohjaajat auttavat sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana. Kun katsomme tarpeelliseksi, kutsumme vanhemmat mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen tai muista mieltä askarruttavista asioista.
22.03.2022 11:41