Suoraan sisältöön

Leikkipuisto Kiikku

Kiikku 6
00940 Helsinki
PL 94931, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 62922
Toimipiste kartalla

Leikkipuisto Kiikku

Leikkipuisto Kiikku

Leikkipuisto Kiikku

lp.kiikku@hel.fi

Avoinna arkisin ma-pe 9-16:30

Kesällä olemme suljettuna 7.6-10.8.21.

Alueella Leikkipuisto Kipinäpuisto ja Leikkipuisto Lampi ovat avoinna koko kesän ja molemmissa järjestetään kesäruokailua.

Leikkipuistojen vauhdikas kesä on jo ovella! Tervetuloa koululaisten päiväleireille, kesäruokailuun ja viettämään kaunista kesäpäivää perheen kanssa. Leikkipuistojen kesätoimintaa järjestetään koko koululaisten kesäloman ajan ympäri kaupunkia. Päiväleireille ilmoittautuminen on nyt käynnissä. Tutustu kesäsivustoomme ja tule mukaan! 

https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/leikkipuistojen-kesa/


Näin toimit kesäruokailussa leikkipuistossa 

Leikkipuistossa ohjaajat opastavat turvalliseen kesäruokailuun. 

Kotoa otetaan kesäruokailuun mukaan juomapullo ja lusikka/ haarukka. Ruoka tarjotaan kertakäyttölautaselle hyvän hygienian ja puhtauden vuoksi. Kertakäyttölautasen saa leikkipuistosta. Lapsen ruokalautasta käsittelee vain ruoan jakaja suojahansikkain ja lapsi/huoltaja. 

Leikkipuistossa on käsihuuhdetta käytettävissä, mutta on tärkeää, että lasten kädet on pesty kotoa lähtiessä. Vanhempien tulee huolehtia lastensa käsihygieniasta. Leikkipuiston wc:t ovat käytettävissä. Vilkkaimpina päivinä wc:t voivat ajoittain ruuhkautua. Leikkipuiston sisätiloissa tulee käyttää maskia. Ruokalistat ja tuoteselosteet löydät  https://www.hel.fi/palvelukeskus/fi/Ateriapalvelut/leikkipuistoruokailu/. 

Leikkipuistossa porteilla ja piha-alueella on opastaulut, joissa opastetaan, miten toimit leikkipuistossa hygieniaohjeistuksen mukaisesti. 

Ruokailupaikat leikkipuistoalueella: 

 • Leikkipuiston ohjaajat opastavat kesäruokailuun tulijat omalle ruokailuun tarkoitetulle alueelle väljästi ja pienempiin ryhmiin. 
 • Kesäruoka jaetaan leikkipuistossa 1-4 jakopisteessä. 

Kesäruoan jakaminen: 

 • Ohjaajat kutsuvat ryhmät vuorotellen noutamaan kesäruokaa. Noudata jakopisteillä turvavälejä. Turvavälit on merkattu. 
 • Ruoanjakopisteille tultaessa käytetään käsihuuhdetta. 
 • Ohjaaja annostelee ruoan kertakäyttölautaselle. Ota lautanen pöydältä ja siirry omalle paikalle ruokailemaan. 

Kesäruokailun päätyttyä: 

 • Huolehdi oma kertakäyttöastia ja muut mahdolliset roskat jätepisteille. 
 • Käytä käsihuuhdetta jätepisteillä. 

Hygienia ja turvallisuus 

 • Tule leikkipuistoon terveenä. 
 •  Kasvomaskin käyttöön on vahva suositus leikkipuistoissa kaikille yli 12 vuotiaille sekä sisätiloissa että piha-alueella. 
 • Käytä ruoanjako- ja jätepisteiden luona olevaa käsihuuhdetta. 
 • Noudata turvavälejä ja ohjaajien ohjeita leikkipuistossa ja kesäruoan jakotilanteessa. 
 • Noudata hyvää käsihygieniaa ja yski tai aivasta hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan. 
 • Leikkipuiston sisätiloista on käytettävissä ainoastaan wc:t.  
 • Henkilökunta antaa lisätietoa hygienia- ja turvallisuusohjeista. Ole aina tarvittaessa yhteydessä leikkipuiston henkilökuntaan. Tunnistat heidät oranssista liivistä ja T-paidasta.  

 


Tule leikkipuistoon terveenä ja noudata leikkipuistojen ja perhetalojen turvallisuus- ja hygieniaopasteita. Leikkipuiston pihalle saa aina tulla leikkimään.  Leikkipuiston sisätiloista lasten ja perheiden käytössä ovat käsienpesupaikat ja wc:t.

Valitsethan leikkipaikan väljästi turvavälit huomioiden.

Noudatamme toiminnassamme opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden- ja hyvinvointilaitoksen sekä opetushallituksen ohjeita koronatilanteeseen liittyen.

Toimintamme on lapsiperheille maksutonta. Järjestämme sisällä ohjattuja tuokioita pienissä ryhmissä. Huomioimme toiminnassa turvavälit ja hyvän käsihygienian. Ilmoittaudu pikkulapsiperheiden tuokioihin sähköpostilla, tekstiviestillä tai soittamalla. Mukaan saa tulla ilman ilmoittautumista, jos tilaa on.

 

Leikkipuiston ohjelma pikkulapsiperheille Alueen yhteinen aamupäiväohjelma


Leikkipuiston sisätila on varattu koululaisten iltapäivätoiminnan ryhmien käyttöön klo 12 -16.30 välisenä aikana.
Leikkipuisto Kiikun piha on aidattu. Käytössä on hiekkalaatikko, liukumäki, vauvakeinut, rengaskeinut ja kiipeilyteline.  Lasitetussa katoksessa eli Rospuutossa on pöydät ja tuolit ja siellä voi puiston aukioloaikoina vaikkapa nauttia eväitä.
01.06.2021 09:57