Suoraan sisältöön

Koululaiset

HUOM! Koululaisten iltapäivätoiminnan haku vuodelle 2022-2023 on 21.3.-22.4.2022. Leikkipuisto Kaunokki ei järjestä koululaisten iltapäivätoimintaa 2022-2023. Alueen koululaisten iltapäivätoimintaa järjestävät toimintapaikat löytyvät tästä.

Helsingin leikkipuistojen koululaisten toiminnassa lapsilla on mahdollisuus ohjattuun leikkiin, liikkumiseen, pelaamiseen ja ulkoiluun sekä kavereiden tapaamiseen ja rentoutumiseen.

Päivittäin vaihtelevaa ohjattua toimintaa järjestetään sekä sisällä että ulkona. Toiminta on monipuolista lapsen leikkiin, liikkumiseen, taiteisiin ja kulttuuriperintöön perustuvaa sekä mahdollistaa myönteiset oppimiskokemukset. Leikkipuistossa lapset ovat aktiivisia toimijoita; toiminnan suunnittelu ja toteutus lähtevät lasten toiveista ja tarpeista. Leikkipuiston koululaisten toimintaan voi ilmoittautua läpi toimintakauden. Leikkipuistossa voi ilmoittautua myös 36,10 €/kk maksavaan välipalaan tai lapsella voi olla omat eväät mukana. Välipalamaksusta voi hakea maksuvapautusta.

Lapsi voi osallistua toimintaan päivittäin tai epäsäännöllisesti. Huoltaja ilmoittaa leikkipuistoon lapsen poissaolopäivät, kotiinlähtöajan ja tiedon lapsen itsenäisestä kotiinlähdöstä. Jos lapsi ei saavu sovitusti leikkipuistoon tai poistuu ilmoittamatta toiminta-aikana, ilmoitamme siitä huoltajalle. Leikkipuistossa ohjaajat huolehtivat lasten ja toimintaympäristön turvallisuudesta.


Päivittäinen toiminta alkaa lapsen koulutyön päätyttyä ja päättyy klo 16.


Lisätietoa ja ohjeet leikkipuistojen koululaisten toimintaan ilmoittautumisesta:

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kasvatus-ja-koulutus/leikki-ja-avoin-toiminta/leikkipuistot/koululaiset/

https://www.hel.fi/static/liitteet-2019/KasKo/lomakkeet/harkinnanvarainen-maksualennus.pdf       


Kaunokin arjen käytäntöjä

 • Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät repun omalle
  paikalleen naulakkoon.
 • Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.
 • Leikkipuistossa ulkoillaan paljon. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta
  leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.
 • Välipala alkaa klo 13.00.
 • Ohjattuja ulkoleikkejä iltapäivisin n. klo 13.30 alkaen koululaisten mielenkiinnon mukaan.
 • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.
 • Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen riidat ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Ohjaamme ja autamme sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana. Joskus, kun on tarpeen kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.

Koululaisten foorumit 2021 kevät

Kokous 2.3.


    


22.03.2022 10:51