Suoraan sisältöön

Vauvaperheet

Vauvat ovat pieniä, mutta osaavat jo vaikka mitä! Leikkipuistot kutsuvat vauvaperheitä touhuamaan yhdessä ja jakamaan vauva-arjen asioita muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Haluamme olla perheiden rinnalla tekemässä vauvavuodesta kokemuksen, jossa voi nauttia vauvan kasvun ja kehityksen seuraamisesta.

Leikkipuisto Kannelmäen toimintaan ovat vauvat tervetulleita. Meillä on vauvanhoitoon sopivat tilat: voit lämmittää vauvalle ruokaa, imettää, vaihtaa vaipan ja hoitaa pesut.

Vauvaperheitä kutsutaan erityisesti:

Maanantaisin perheaamuun klo 10-11.30, sekä perjantaisin MLL:n perhekahvilaan klo 10-11.30 Vauvatreffeillä leikitään, liikutaan, lauletaan ja lorutellaan. Välillä on sosemaalausta ja vauvan kanssa voi myös tehdä taidetta

Vauvaperhetoiminta

Helsingin kaupungin leikkipuistot ja perhetalot järjestävät vauvaperhetoimintaa neuvolan perhevalmennuksen jatkoksi helsinkiläisille ensimmäisen lapsensa saaneille perheille. Vauvaperhetoiminnassa on kolme aihetta, joista keskustellaan yhdessä. Tapaamiset ovat saman sisältöisiä kaikissa toimipaikoissa.

Aiheet ovat:
•Yhdessä vauvan kanssa – mitä on varhainen vuorovaikutus?
•Voimavaroja arkeen – vanhempana oleminen
•Vauvan vuorokausirytmi

Toiminta on perheille maksutonta. Aiheista voi valita kaikki kolme tai vaikka ainoastaan yhden ja niihin saa osallistua haluamassaan järjestyksessä ja missä toimipaikassa vain. Toivomme ilmoittautumista sähköpostitse viimeistään päivää ennen tilaisuutta. 

Tulevat vauvaperhetoiminnan ajat:

Leikkipuistoyksikkö Kaarela järjestää syksyllä 2019 seuraavat vauvaperhetoiminnan ryhmät. Ryhmät alkavat klo 10. Ryhmän kesto on n. 1-1,5 tuntia.

Vauvaperhetoiminta Kaarelan alueella

Kaarela esite

Leikkipuisto Loru

Malminkartano-Kannelmäki neuvola-alue

Leikkipuisto Piika, Arentikuja 5, 09 310 41582,  lp.piika@hel.fi 

 16.8. ja 1.11.     Yhdessä vauvan kanssa
 6.9. ja 22.11.     Voimavaroja arkeen, vanhempana oleminen
 11.10. ja 13.12. Vauvan vuorokausirytmi

Toivomme ilmoittautumista vuorokautta ennen sähköpostitse.


Oletko vauvan yksinhuoltajavanhempi?
Tervetuloa mukaan vauvaperhetoiminnan aamuryhmään keskustelemaan samassa elämäntilanteessa olevien ja ammattilaisten kanssa. Toiminta järjestetään yhteistyössä Pienperheyhdistys ry:n ja HelsinkiMission kanssa.


Valvottaako vauva? Leikkipuistotyöntekijät sekä lapsiperheiden perhetyön sosiaaliohjaajat järjestävät ryhmämuotoista uniohjausta perheille, joissa vanhemmat tuntevat 6-12 kuukauden ikäisen vauvan "yöelämän" ongelmalliseksi. Vauva on vaikea laittaa nukkumaan, saada nukahtamaan tai vauva heräilee useasti yön aikana. Lisätietoja tulevista uniohjausryhmistä.

Uniohjausryhmien lisäksi, Kannelmäen leikkipuiston henkilökunta on valmis antamaan neuvoa uni-asioista milloin vaan.JAA
21.08.2019 10:18