Suoraan sisältöön

Vauvaperheet

Vauvat ovat pieniä, mutta osaavat jo vaikka mitä! Leikkipuistot kutsuvat vauvaperheitä touhuamaan yhdessä ja jakamaan vauva-arjen asioita muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Haluamme olla perheiden rinnalla tekemässä vauvavuodesta kokemuksen, jossa voi nauttia vauvan kasvun ja kehityksen seuraamisesta.

Leikkipuisto Kannelmäen toimintaan ovat vauvat tervetulleita. Meillä on vauvanhoitoon sopivat tilat: voit lämmittää vauvalle ruokaa, imettää, vaihtaa vaipan ja hoitaa pesut.

Vauvaperheitä kutsutaan erityisesti:

tiistaisin perheaamuun klo 10-11.30, sekä perjantaisin MLL:n perhekahvilaan klo 10-11.30 Vauvatreffeillä leikitään, liikutaan, lauletaan ja lorutellaan. Välillä on sosemaalausta ja vauvan kanssa voi myös tehdä taidetta

Vauvaperhetoiminta

Helsingin kaupungin leikkipuistot ja perhetalot järjestävät vauvaperhetoimintaa neuvolan perhevalmennuksen jatkoksi helsinkiläisille ensimmäisen lapsensa saaneille perheille. Vauvaperhetoiminnassa on kolme aihetta, joista keskustellaan yhdessä. Tapaamiset ovat saman sisältöisiä kaikissa toimipaikoissa.

Aiheet ovat:
•Yhdessä vauvan kanssa – mitä on varhainen vuorovaikutus?
•Voimavaroja arkeen – vanhempana oleminen
•Vauvan vuorokausirytmi

Toiminta on perheille maksutonta. Aiheista voi valita kaikki kolme tai vaikka ainoastaan yhden ja niihin saa osallistua haluamassaan järjestyksessä ja missä toimipaikassa vain. Toivomme ilmoittautumista sähköpostitse viimeistään päivää ennen tilaisuutta. 

Tulevat vauvaperhetoiminnan ajat:

Leikkipuisto Kannelmäki:

Leikkipuistoyksikkö Kaarela järjestää keväällä 2019 seuraavat vauvaperhetoiminnan ryhmät. Ryhmät alkavat klo 10. Ryhmän kesto on n. 1-1,5 tuntia.

Vauvaperhetoiminta Kaarelan alueella

Kaarelan esite

Leikkipuisto Loru

Malminkartano-Kannelmäki neuvola-alue

Malminkartano-Kannelmäki neuvola-alue

Leikkipuisto Piika, Arentikuja 5, 09 310 41582,  lp.piika@hel.fi 
18.1. ja 22.3.  Yhdessä vauvan kanssa
8.2. ja 12.4.    Voimavaroja arkeen, vanhempana oleminen
1.3. ja 3.5.      Vauvan vuorokausirytmi

10.5. päivähoidon infotilaisuus

Konala-Pitäjänmäki-neuvola-alue

Leikkipuisto Vähätupa, Vähäntuvantie 4 a, 09 310 41679, lp.vahatupa@hel.fi
 21.1. ja 25.3. Yhdessä vauvan kanssa 
 11.2. ja 8.4.   Voimavaroja arkeen, vanhempana oleminen
 4.3. ja 6.5.     Vauvan vuorokausirytmi


Oletko vauvan yksinhuoltajavanhempi?
Tervetuloa mukaan vauvaperhetoiminnan aamuryhmään keskustelemaan samassa elämäntilanteessa olevien ja ammattilaisten kanssa. Toiminta järjestetään yhteistyössä Pienperheyhdistys ry:n ja HelsinkiMission kanssa.Valvottaako vauva? Leikkipuistotyöntekijät sekä lapsiperheiden perhetyön sosiaaliohjaajat järjestävät ryhmämuotoista uniohjausta perheille, joissa vanhemmat tuntevat 6-12 kuukauden ikäisen vauvan "yöelämän" ongelmalliseksi. Vauva on vaikea laittaa nukkumaan, saada nukahtamaan tai vauva heräilee useasti yön aikana. Lisätietoja tulevista uniohjausryhmistä.JAA
22.01.2019 13:16