Suoraan sisältöön

Koululaiset

Koululaiset


Perusopetuksen iltapäivätoiminta, hakuaika 21.3.-22.4.2022 

Tervetuloa leikkipuisto Kannelmäkeen

Koululaisista on hauskaa, kun on kavereita ja saa itse valita mieluisaa tekemistä. Leikkipuiston koululaisten iltapäivätoiminnassa lapset saavat leikkiä, pelata, ulkoilla ja rentoutua itsekseen ja kavereiden kanssa. Päivittäin vaihtelevat ohjatut toiminnat sisältävät kädentaitoja, liikunnallisia puuhia, musisointia, lasten itse keksimiä leikkejä ja kerhoja ja silloin tällöin retkiä lähialueille ja ympäri Helsinkiä. Ohjattuun toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme lapsia kokeilemaan uusia juttuja!

 

Lapset vaikuttavat itse toiminnan suunnitteluun ja sisältöihin. Meille on tärkeää tuntea lasten kiinnostuksen kohteet ja kuulla lasten ajatuksia toiminnan sisällöistä. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, suunnitellaan koulujen loma-ajan toimintaa ja leikkipuiston arjen touhuja.


Kannelmäen arjen käytäntöjä

  • Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät repun
    paikalleen naulakkoon.
  • Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.
  • Iltapäivä alkaa ulkoilulla. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta
    leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.
  • Välipalaa on tarjolla noin klo 13.30-14.30. Ohjaaja merkitsee lapsen läsnäololistaan.
  • Vanhemmat voivat sopia puiston henkilökunnan kanssa miten lapsi saa lähteä leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tällä tavoin voimme lähettää koululaisia kotiin tai tiedämme kertoa heille koska heidät haetaan.
  • Joskus syntyy riitaa lasten välillä ja ajattelemme, että arjen riidat ovat erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja kaikeen muiden hyvien hetkien lisäksi puistossamme . Autamme lapsia sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana. Joskus on tarve olla yhteydessä vanhempiin, tämän hoidamme sähköpostitse tai soitamme jos on akuutti asia .

Leikkipuisto Kannelmäen loma-aikojen aukioloajat ilmoitetaan erikseen

Puhelinkäyttö leikkipuistossa

Olemme lähettänyt kyselyn koululaisten vanhemmille, missä vanhemmat voi vaikuttaa leikkipuiston kännykäkäytännöistä. Sovitaan sen perusteella peliajat koululaisten kanssa. Kannustetaan lapsia käyttämään älypuhelinta vastuullisilla tavalla. Noudetetaan ikärajoja peleissä  K12-pelit eivät ole sallittuja. Toivomme että vanhemmat tutkivat digimaailmaa lasten parissa, lapsitila tai lapsivahti-sovelluksia hyödyntäen. Parhaiten lapsen saa kiinni puiston omasta numerosta.

Lapset ja älypuhelimet: hyödylliset vinkit
Ruutuaika19.05.2022 12:22