Suoraan sisältöön

Leikkitoiminnan kerho


Lapsi oppii leikkimällä, liikkumalla, taiteilemalla ja tutkimalla. Leikkitoiminnan kerho on monesti lapsen ensimmäinen oma lapsiryhmä, jossa opitaan yhdessä tekemistä ja iän mukaisia taitoja. Innostumme lasten kanssa keksimään leikkejä, autamme harjoittelemaan kaveritaitoja ja kokeilemaan uusia asioita. Kerhon tekemisiä ideoidaan lasten kiinnostuksen kohteiden mukaan. Kerhotoiminta on suunnattu kotihoidossa oleville helsinkiläisille lapsille kahden vuoden iästä maksuttoman esiopetuksen alkamiseen saakka. Kerhoon haetaan sähköisesti. Hakemukseen voi laittaa useita kerhopaikkatoiveita. Kerhon toiminta perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Lisätietoa kerhotoiminnasta ja hakemisesta

Alueen kerhotarjonnasta 2021-2021 saat lisätietoa alueen esitteestä tai johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta Noora Hynyseltä, noora.hynynen@hel.fi sekä p. 09-31058514

Leikkipuisto Jakomäen Eväsreppu-kerho

Yleistä: Kerhon toimintakausi on elokuun lopusta toukokuun loppuun. Kerhossa noudatetaan koulujen loma-aikoja. Eväsreppu-kerhon toimintapäivät ovat arkisin tiistai ja keskiviikko klo 9-11.30. Vuoden aikana hyödynnämme luontoa ympärillä ja liikumme monipuolisesti niin sisällä kuin ulkona. Retkistä ja muusta normaalista poikkeavasta ilmoitamme aina etukäteen. Teemme kauden aikana pieniä retkiä leikkipuiston lähistöllä. Kerhon kuukauden ohjelma on leikkipuiston seinällä nähtävillä.

Miksi kerho: Eväsreppu-kerhossa on tärkeintä kehittyvä ja hyvinvoiva lapsi. Kerhossa toiminta painottuu ryhmässä toimimiseen ja tekemiseen; kuten leikkimiseen, liikuntaan, pelaamiseen ja pieneen askarteluun. Kerhossa opetellaan yhdessä sosiaalisia taitoja ja sääntöjen noudattamista. Kerhotoiminta on varhaiskasvatuslain mukaista leikkitoimintaa, jonka tavoitteena on tukea lapsen kasvua ja kehitystä.

Kerhon kulku: Kerhon päivän ohjelmasta riippuen aloitamme ulkoilulla ja siirrymme siitä sisälle. Alkupiirissä katsomme, keitä kerhossa on ja kerrotaan kyseisen kerhopäivän ohjelmasta. Kysymme lapsilta kuulumisia ja rohkaisemme jokaista lasta vuorollaan kertomaan. Ulkoilua tai alkupiiriä seuraa ohjattu tuokio, esimerkiksi askartelua, jumppaa tai vaikka lauluhetki. Tämän jälkeen syömme pienet eväät ja aikaa jää myös vapaalle leikille. Loppupiirissä käymme päivän touhut läpi ja laulamme loppulaulun.

Mitä kerhossa tehdään: Eväsreppu – kerhossa leikitään esimerkiksi kotileikkejä, ulkoillaan ja leikitään ulkona, lauletaan, maalataan, jumpataan ja omaksutaan asioita leikin kautta. Lapsi oppii tätä kautta puheen tuottamista, sosiaalisia taitoja ja tunteiden hallintaa sekä niiden tunnistamista. Kerhossa lapsi saa kokemuksia ja elämyksiä monipuolisesta ryhmätoiminnasta liikkumisen, taiteellisen kokemisen ja ilmaisemisen sekä tutkimisen kautta. Toiminta on lapsen ikätason mukaista. Ruokailuhetkessä opetellaan pöytä- ja käytöstapoja – ”Ole hyvä ja Kiitos”-sanoja. Yhteinen ruokahetki on myös sosiaalinen tilanne, jossa keskustellaan lasten kanssa erilaisista asioista. Kerhopäivän päättyessä kerrotaan vanhemmille lasten toiminnasta kerhossa. Erityishuolista löydämme lisäaikaa keskusteluille kahden kesken. Kerhon ohjaajat ovat tavoitettavissa leikkipuiston puhelinnumerosta kerhon aikana. Ulkoilussa ja kerhon retkillä jokaisella lapsella on huomioväriliivit, joihin on merkattu lp:n puhelinnumero. 

Vuodenajat: Syksyllä liikumme paljon ulkona ja hyödynnämme luontoa ja katsomme, mitä kaikkea ihmeellistä ulkoa voi löytää. Syksy näkyy myös kerhon askarteluissa. Syksyn teemoja ovat ulkoilu ja luonnon tutkiminen. Talvella ulkoilemme, opettelemme lumen ja jään ihmeellisyyksiä ja tutustumme esimerkiksi satujen ihmeelliseen maailmaan. Talvella pääpaino kerhossa on musiikissa, kirjallisuudessa ja kädentaidoissa. Kevään saapuessa kerho nauttii lämmöstä enemmän ulkona ja menemme luontoon katsomaan, miten metsä herää taas talven jälkeen. Keväällä pyrimme olemaan paljon ulkona ja liikkumaan monipuolisesti. Kevään teemoja ovat liikkuminen ja luonnon tutkiminen. Kesällä kerho lomailee ja jokainen kerholainen nauttii auringosta ja kerhossa omaksutuista asioista!09.04.2021 18:11