Suoraan sisältöön

Vauvaperheet

Vauvaperheitä kutsutaan erityisesti:

Maanantaisin  kello 13.30 -15.00 Äiti-vauva -ryhmä ensisynnyttäjille. Ryhmässä saatte tilaisuuden tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin vauvaperheisiin. Perhetalon ohjaajat ovat mukana ryhmässä. Vapaamuotoiselle seurustelulle jää aina tilaa. Jos ryhmäaika sattuu vauvan päiväunien aikaan, voit jättää vauvan nukkumaan ikkunan eteen vaunuihin tai ottaa sisälle nukkumaan. Jos vauvasi on ihan vasta syntynyt ryhmän alettua, voit halutessasi ilmoittautua seuraavaan alkavaan ryhmään.

Tiistaisin kello 13.30 on MiniKukkuluuruu noin 2 -6kk vauvoille. Tuokioissa lauletaan, lorutellaan ja leikitään vauvan tahdissa ja ehdoilla.  

Keskiviikkoisin kello 13.30  Kukkuluuruu -laulu -ja leikkituokio noin 6 -12kk vauvoille. Tuokioissa lauletaan, lorutellaan ja leikitään vauvan tahdissa ja ehdoilla.

Torstaisin kello 13.30 -15.00  Äiti-vauva -ryhmä ensisynnyttäjille. Ryhmässä saatte tilaisuuden tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin vauvaperheisiin. Perhetalon ohjaajat ovat mukana ryhmässä. Vapaamuotoiselle seurustelulle jää aina tilaa. Jos ryhmäaika sattuu vauvan päiväunien aikaan, voit jättää vauvan nukkumaan ikkunan eteen vaunuihin tai ottaa sisälle nukkumaan. Jos vauvasi on ihan vasta syntynyt ryhmän alettua, voit halutessasi ilmoittautua seuraavaan alkavaan ryhmään.

Perjantaisin kello 13.30 -15.00 Vauvatreffeille. Vauvatreffeillä köllöttely- ja konttausikäiset alle 1-vuotiaat lapset saavat yhdessä vanhemman kanssa osallistua leikkimiseen, liikkumiseen, tutkimiseen. Vanhemmilla on mahdollisuus tutustua muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Vanhemmat ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa.

Seuraavat Äiti-vauva -ryhmät ensisynnyttäjille alkavat:

touko-kesä-heinäkuussa 2020 synnyttäneet alkaen 27.8.2020
elo-syys-lokakuussa 2020 synnyttäneet alkaen 5.11.2020                                                                                                    marras-joulu 2020-tammi 2021 synnyttäneet alkaen 11.2.2021

Ryhmät kokoontuvat noin 10 kertaa.
Tiedustelut ja ilmoittautuminen puhelimitse 09-310 61796, sähköpostitse perhetalo.kajuutta@hel.fi  tai käymällä perhetalossa.   

Perhetalo Kajuutassa järjestetään myös vauvojen värimaalausta, vauvajumppaa, vauvahierontaa ja vauvasirkusta. Niistä tiedotamme erikseen. 

Vauvat ovat pieniä, mutta osaavat jo vaikka mitä! Perhetalot kutsuvat vauvaperheitä touhuamaan yhdessä ja jakamaan vauva-arjen asioita muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Haluamme olla perheiden rinnalla tekemässä vauvavuodesta kokemuksen, jossa voi nauttia vauvan kasvun ja kehityksen seuraamisesta.


Valvottaako vauva? Leikkipuistotyöntekijät sekä lapsiperheiden perhetyön sosiaaliohjaajat järjestävät ryhmämuotoista uniohjausta perheille, joissa vanhemmat tuntevat 6 12 kuukauden ikäisen vauvan "yöelämän" ongelmalliseksi. Vauva on vaikea laittaa nukkumaan, saada nukahtamaan tai vauva heräilee useasti yön aikana. Lisätietoja tulevista uniohjausryhmistä.
09.02.2021 10:48