Suoraan sisältöön

Leikkipuisto Filpus

Ampujantie 1
00700 Helsinki
PL 70921, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 57488
Toimipiste kartalla

Koululaiset

Helsingin leikkipuistojen koululaisten toiminnassa lapsilla on mahdollisuus ohjattuun leikkiin, liikkumiseen, pelaamiseen ja ulkoiluun sekä kavereiden tapaamiseen ja rentoutumiseen.

Päivittäin vaihtelevaa ohjattua toimintaa järjestetään sekä sisällä että ulkona. Toiminta on monipuolista lapsen leikkiin, liikkumiseen, taiteisiin ja kulttuuriperintöön perustuvaa sekä mahdollistaa myönteiset oppimiskokemukset. Leikkipuistossa lapset ovat aktiivisia toimijoita; toiminnan suunnittelu ja toteutus lähtevät lasten toiveista ja tarpeista.

Ilmoittautuminen syksyn 2021 maksuttomaan leikkipuistojen koululaisten toimintaan alkaa 22.3.2021. Leikkipuiston koululaisten toimintaan voi ilmoittautua läpi toimintakauden. Leikkipuistossa voi ilmoittautua myös 36,10 €/kk maksavaan välipalaan tai lapsella voi olla omat eväät mukana. Välipalamaksusta voi hakea maksuvapautusta.

Lapsi voi osallistua toimintaan päivittäin tai epäsäännöllisesti. Huoltaja ilmoittaa leikkipuistoon lapsen poissaolopäivät, kotiinlähtöajan ja tiedon lapsen itsenäisestä kotiinlähdöstä. Jos lapsi ei saavu sovitusti leikkipuistoon tai poistuu ilmoittamatta toiminta-aikana, ilmoitamme siitä huoltajalle. Leikkipuistossa ohjaajat huolehtivat lasten ja toimintaympäristön turvallisuudesta.

Päivittäinen toiminta alkaa lapsen koulutyön päätyttyä ja päättyy klo 16.30.

Lisätietoa  ja ohjeet leikkipuistojen koululaisten toimintaan ilmoittautumisesta hel.fi/leikkipuistot/koululaiset

Hakuohje.

Leikkipuistojen  koululaisten toimintaan on luotu sähköinen ilmoittautumislomake, Puistosta saa myös hakupaperit . Sähköinen ilmoittautumislomake ja ohje ovat verkkosivulla

Hakuohjeet

Tervetuloa leikkipuisto Filpukseen, Ampujantie 1 00700 Malmi, puh +358 9 310 57488

 • Lapset tulevat koululta suoraan leikkipuistoon ja ilmoittautuvat ohjaajalle.
 • Välipala tarjotaan puiston tilassa noin kello 13.00-14.30
 • Ulkoilemme päivittäin ja järjestämme välillä retkiä lähiympäristöön
 • Ohjattua toimintaa järjestetään sisällä ja ulkona
 • Vahvistamme lasten kaveritaitoja käytössämme olevilla kiusaamisen vastaisilla menetelmillä ( MiniVerso, Piki ja lähikoulun kanssa yhteisillä tavoilla) 
 • Kännykät viedään toimistoon omaan pussukkaansa, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.
 • Iltapäivä alkaa ulkoilulla. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta
  leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä, sillä toiminta sijoittuu pääsääntöisesti ulos.
 • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.
 • Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen riidat ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Autamme lapsia sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana ja olemme yhteydessä vanhempiin konfliktin sattuessa. Joskus, kun on tarpeen, kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.
 • Helsingin kaupunki suosittelee kaikkia huoltajia ja vierailijoita käyttämään kasvomaskeja puistossa ja välttämään turhaa oleilua sisätiloissa. 

Terveisin Leikkipuisto Filpuksen väki

Leikkipuisto Filpuksen iltapäivien viikko-ohjelma

Koululaiset toiminta on pääsääntöisesti ulkona järjestettävää toimintaa, erilaisia pelejä, perinneleikkejä ja taiteilua...


       


Tiedotteita


15.09.2021 12:40