Suoraan sisältöön

Leikkipuisto Filpus

Ampujantie 1
00700 Helsinki
PL 70921, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 57488
Toimipiste kartalla

Leikkipuisto Filpus


LEIKKIPUISTO FILPUS ON MUUTTANUT!

Uusi toimitila löytyy osoitteesta Ampujantie 1. Samassa paviljongissa toimii myös päiväkoti Longinoja. Sisäänkäynti pihanpuolelta sinisestä ovesta. Filpuksen oma piha sijaitsee Vilppulan ja Longinojan päiväkotien pihojen välissä. Päiväkotien pihat ovat kaikkien käytössä iltaisin ja viikonloppuisin. Filpuksen tiloja ei vuokrata ollenkaan ilta ja viikonloppukäyttäjille.


Leikkipuistojen toiminta ajalla 11.1. – 28.2.2021

  • Leikkipuistojen leikkitoiminnan kerhot jatkavat aamupäivisin.
  • Koululaisten iltapäivätoiminnan ryhmät järjestetään edelleen pääasiassa ulkotoimintana.
  • Leikkipuistojen sisätilat suljetaan muulta toiminnalta kuin leikkitoiminnan kerhoilta ja koululaisten iltapäivätoiminnan ryhmiltä.
  • Leikkipuistojen piha-alueet, pihalelut ja kiinteät leikkivälineet ovat perheiden käytössä.

Leikkipuistojen avoimen varhaiskasvatuksen ohjattu toiminta

Tule leikkipuistoon terveenä ja noudata leikkipuistojen turvallisuus- ja hygieniaopasteita.

11.1. – 28.2.2021 leikkipuistojen piha-alueilta löytyy leikkejä vaihtuvilla leikkivälineillä ja teemoilla. Lapsi ja oma aikuinen voivat  yhdessä leikkiä turvallisesti.

Valitsethan leikkipaikan väljästi turvavälit huomioiden. Leikkipuiston pihalle saa aina tulla leikkimään!

Perhetalot

Pikkulapsiperheiden perhetalot ovat suljettuina 28.2.2021 asti. Perhetaloja Helsingissä ovat Betania, Sahrami, Torpparinmäki, Naapuri ja Kajuutta.


Tiedote  23.11.2020

Hyvät huoltajat,

Koronaepidemia on pääkaupunkiseudulla leviämisvaiheessa. Pääkaupunkiseudun kunnat – Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen -  ovat yhdessä linjanneet, että varhaiskasvatuksen henkilöstölle suositellaan kasvomaskin käyttöä sisätiloissa mahdollisuuksien mukaan. Varhaiskasvatuksessa kasvomaskin käyttöä suositellaan erityisesti työssään eri paikoissa kiertäville henkilöille kuten sijaisille, päiväkotiapulaisille, päiväkodin johtajille, työharjoittelijoille ja työssäoppijoille. Suositus tulee voimaan 23.11.2020 ja on voimassa toistaiseksi.

Kasvomaskien käyttö turvaa henkilöstön riittävyyttä, koska maskit auttavat vähentämään altistumisten johdosta karanteeniin joutuvan henkilöstön lukumäärää. Asiaa on ollut valmistelemassa kaupunkien johto yhdessä sivistystoimen johdon sekä terveysviranomaisten kanssa.

Noudatamme edelleen hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, turvavälejä sekä vältämme kaikkea turhaa liikkuvuutta. Olemme mahdollisuuksien mukaan vain omissa ryhmissä. Maskin käytöstä keskustellaan lasten kanssa. Jos asia mietityttää lasta, on hyvä myös kotona keskustella maskin käytön syistä.

Suosittelemme huoltajia käyttämään kasvomaskia varhaiskasvatuksen sisätiloissa liikkuessa, erityisesti lasta tuotaessa ja haettaessa. Huoltajien ja vierailijoiden tulee välttää turhaa oleskelua sisätiloissa.

Yhteistyöterveisin

Liisa Pohjolainen, toimialajohtaja

Satu Järvenkallas, varhaiskasvatuksen johtaja


Vanhan Filpuksen purkutyö on alkanut 1.11.2020 ja työmaa-alue on rajattu aidalla. Suurin osa Filpuksen piha-alueista on kuitenkin edelleen asiakkaiden käytössä ja sinne saa mennä leikkimään ja viettämään aikaa.

Voit nauttia virtuaalisesti Tänään leikitään leikkipuistossa -tuokioista, jotka on tarkoitettu eri-ikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen.

Leikkipuistot ja perhetalot julkaisevat myös Facebookissa viikoittaisia toimintatuokioita perheille ja koululaisille.

Leikkipuistoon saa aina tulla! Toimintamme lapsiperheille ja koululaisille on maksutonta. Aukioloaikojen ulkopuolella puiston pihalle saa tulla leikkimään.
 
lp.filpus@hel.fi  

Avoinna arkisin ma-pe klo 9.00-16.30 ja loma-aikoina klo 16 asti. 

Tulosta puiston tapahtumat

Tulevaa toimintaa:

Leikkipuisto Filpus on avoinna hiihtolomaviikolla (viikko 8, 22.2.-26.2.2021). LP Filpuksessa järjestetään tällöin päivittäin toimintaa lapsiperheille (tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin). Filpuksen sisätilat (WC mukaanluettuna) eivät ole avoinna asiakkaille.
08.02.2021 10:21